Sønderbro Forsamlingshus rives ned

Sønderbro Forsamlingshus er nedslidt, og når kontrakten med Bjerringbros Frivillige Hænder til sommer løber ud, vil bygningen blive revet ned. Foto: Arkiv

Sønderbro Forsamlingshus rives ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til sommer løber kontrakten med Bjerringbros Frivillige hænder ud, og efterfølgende bliver forsamlingshuset og de to tomme børnehaver inddraget i Bjerringbros nye helhedsplan.

Bjerringbro: Når Viborg Kommune taler om udvikling og helhedsplan i Bjerringbro, har de på ingen måde glemt den søndre del af byen, hvor der lige nu står adskillige tomme bygninger. Bygninger der før har huset børnehavebørn, som i dag kan boltrer sig i nye og moderne rammer i den integrerede børnehave på Koldskær - tæt på Bøgeskovskolen.

Tilbage står de to gamle børnehaver og venter på at blive væltet og næsten lige ved siden af et forsamlingshus, Sønderbro Forsamlingshus, der også er temmelig nedslidt.

Lige nu er der stadig aktivitet i huset. Foreningen: Bjerringbros Frivillige Hænder afholder både bankoarrangementer hver uge, samt loppemarked, men til sommer udløber kontrakten og foreningen har, med fuldt overlæg, valgt ikke a fonye aftalen.

Det fortæller Hanne Toksvig, der er chef for landdistriktsudvikling i Viborg Kommune og sidder i kulturforvaltningen.

- Det er en fantastisk energisk gruppe mennesker, der har med Sønderbro Forsamlingshus at gøre, og det er dem, der kar kontaktet Viborg Kommune og sagt, at de gerne vil finde et andet sted at være, hvis det betyder, at man fra kommunal side vil tænke forsamlingshuset ind i helhedsplanen og dermed sikre, at der sker noget positivt på Sønderbro, siger Hanne Toksvig.

Håber på investor

Forsamlingshuset så ud til allerede i 2015 at blive lukket for evigt, da daværende forpagter af stedet, Ellen Iversen valgte at stoppe, men imod alle odds trådte den nystiftede forening, Bjerringbros Frivillige Hænder, med Jonna Christensen til og indgik en kontrakt, der altså skulle vare i tre år.

- Forsamlingshuset er virkelig nedslidt, og man kan sågar ikke bruge første sal, der er afspærret på grund af bygningens tilstand, fortæller Hanne Toksvig, der ikke kan fortælle, hvad der i stedet for skal være på grunden - kun at kommunen kommer til at gøre noget.

Hele området trænger til et løft, og der foreligger en vision om, at der skal ske noget. Tanken er at grundene, hvor de gamle børnehaver og forsamlingshuset ligger, skal gøres så attraktive, så man kan tiltrække nogen, der vil investere i området, siger Hanne Toksvig der henviser til, at det nu er arbejdet med helhedsplanen der bliver afgørende for, hvad området skal bruges til.

Med hensyn til banko-aftenerne, så arbejdes der lige nu på at finde en anden - og bedre - placering, men indtil sommer - er der stadig liv i forsamlinghuset, der derefter bliver revet ned.

Sønderbro Forsamlingshus rives ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce