Stafet for Livet: Festival uden øl-delen

Også i år afholdes der Stafet For Livet i BJerringbro. Det bliver 7. gang. Foto: Arkiv

Stafet for Livet: Festival uden øl-delen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Deltagerantallet ved Stafet for Livet toppede i 2015. Nu skal alle sejl sættes til for igen at få mange deltagere på pladsen.

Bjerringbro: Det var i 2012, at Stafet For Livet for første gang fyldte hestemarkedspladsen ved Bjerringbro Idrætspark med de gule trøjer, fightere og smukke lysposer.

Dengang var det Heidi Aagaard Rasmussen, der stod som drivkraft bag arrangementet, og det er det også stadig - dog er holdet bag hende blevet styrket med nye og friske kræfter i styregruppen. Noget der også er behov for, hvis lysposerne stadig skal stå i hobetal og lyse natten mellem den 16. og 17. juni.

Stafet For Livet er et døgn, hvor der sættes fokus på kræftsagen, man kæmper sammen og fejrer livet. I år bliver det 7. gang, at man i Bjerringbro mødes for at mindes dem, man har mistet, og give håb til dem der kæmper, og med nye kræfter i bestyrelse og arbejdsgrupper er der også nye initiativer på vej.

- Vi har set en tilbagegang i deltagerantal og indsamlede midler de sidste år, og derfor har vi lagt hovederne i blød, for at sikre et højere deltagerantal til det kommende arrangement, fortæller formand Heidi Aagaard Rasmussen, der har fået uvurderlig hjælp af sin nye næstformand, Anette Mühlbrand.

Hun blev en del af Stafet For livet i marts 2017, men i år er første gang, hun får muligheden for at deltage i hele arbejdsprocessen frem til selve arrangementet midt i juni måned.

- For os handler det rigtig meget om, at vi skal have mere fokus på, hvad der egentlig sker på pladsen i løbet af de 24 timer arrangementet finder sted. Jeg tror, vi har haft en udfordring i at få formidlet hvad Stafet for Livet egentlig er for noget, siger Anette Mühlbrand.

- Vi har set en tilbagegang i deltagerantal, og indsamlede midler, de sidste år, og derfor har vi lagt hovederne i blød for at sikre et højere deltagerantal til det kommende arrangement
Heidi Aagaard Rasmussen, formand for Stafet For Livet i Bjerringbro
Der har været et faldende antal deltagere ved stafetten de sidste par år. Det vil formand, Heidi Aagarrd Rasmussen gerne gøre noget ved.
Der har været et faldende antal deltagere ved stafetten de sidste par år. Det vil formand, Heidi Aagarrd Rasmussen gerne gøre noget ved.

Ikke sørgeligt

I 2017 var der 851 deltagere, hvilket er noget mindre end i i både 2015 og 2016, hvor der var henholdsvis 1318 og 1010 holddeltagere.

- Vi har en idé om, at der skal ske noget mere på pladsen, nogle aktiviteter der kan lokke folk ned i bare en time eller to, som for eksempel den kagekonkurrence vi har afholdt de to sidste år. Det har været en succes, siger Heidi Aagaard Rasmussen.

Det er Anette Mühlbrand, der er tovholder på denne del af arrangementet, og hun har flere gode ideer på bedding samt aftaler med kendte mennesker, der gerne vil støtte op om stafetten, hun er ved at have lukket.

- Jeg kan endnu ikke fortælle noget om planen, for jeg mangler lige at få det sidste på plads, men jeg kan sige noget om, hvor vigtigt det er for os at få formidlet, at bare fordi Stafet For Livet er et 24-timers arrangement, betyder det ikke, at man for at deltage, skal være tilstede i et døgn. Man kan såmænd bare komme en time eller to, betale den 100 kroneseddel det koster at at tage en runde, opleve nogle af tiltagene på pladsen og så tage hjem igen, siger Anette Mühlbrand, der selv har en veninde der altid vælger, denne dag, at løbe sin almindelige morgentur på pladsen og på den måde støtte op om arrangementet.

Selv er hun vild med at være på pladsen hele dagen og kalder stemning for festivalsagtig, dog uden øl-delen.

- Vi opfordrer folk til at tage deres børn med og opleve stemningen, der slet ikke er sørgelig, men i stedet for emmer af nærvær og fællesskab. Man bliver faktisk helt høj af det, siger Anette Mühlbrand.

Dengang deltagerantallet toppede i 2015 fik Stafet For Livet i Bjerringbro et overskud på knap 428.000 kroner. Sidste år indsamlede man til sammenligning kun 287.000 kroner

Styregruppen hos Stafet For Livet i Bjerringbrohar fået tilført nye kræfter. En af dem er Anette Mühlbrand. Foto: Privat
Styregruppen hos Stafet For Livet i Bjerringbrohar fået tilført nye kræfter. En af dem er Anette Mühlbrand. Foto: Privat

Stafet for Livet: Festival uden øl-delen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce