Stiforløb konstant under vand

I løbet af efteråret er det kun blevet værre, og cyklister og gående må tage en større omvej, hvis de ikke vil have våde fødder. Foto: Privat

Stiforløb konstant under vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandstanden er steget drastisk efter omlægning af Madekilden og Møllebækken og skaber oversvømmede cykel- og gangstier i Bjerringbro

Bjerringbro: Allerede i sommer gjorde beboere i området opmærksom på at stisystemet, der støder op til Madekildeengen og Kildevangen, ofte var oversvømmet og meget våde. 

Især stien langs Ellesumpen var allerede på det tidspunkt nærmest ufremkommelig på grund af oversvømmelsens udbredelse. Sommeren var våd, men det er ikke blevet bedre i løbet af efteråret.  Situationen er så ekstraordinær, at der er brug for handling straks.

Det mener ihvertfald Tage Arendt Jensen, der igennem de sidste 20 år har gået den daglige hundeluftetur igennem området. Han husker kun, at der én gang før har været denne form for oversvømmelse.

Allerede i sommers påpegede Frits Reenberg, der bor Ved Møllebækken, at der konstant var vand på stien. Foto: Christine Krüger Hansen
Allerede i sommers påpegede Frits Reenberg, der bor Ved Møllebækken, at der konstant var vand på stien. Foto: Christine Krüger Hansen

Faldulykker

Han er af den opfattelse, at oversvømmelsen skyldes den store omlægning af Madekilden, der er blev afskåret fra Mølledammen. Siden er oversvømmelsen gradvis øget.

- Det tyder på, at der er en en fejl at rette et eller andet sted, og der må være et stærkt behov for en regulering af til- og afstrømning til Ellesumpen, siger Tage Arendt Jensen.

Han er bekymret for, at de mange oversvømmede stier her i vintermånederne kan føre til faldulykker og henviser også til, at disse stier ikke er blevet vedligeholdt i al den tid, han kan huske.

- I Bjerringbro arbejder man på at få flere tilflyttere og har endda nu ansat en person til at fremme byens udvikling. Et mere eller mindre ufremkommeligt stisystem og morads her tæt inde ved bymidten virker direkte i modsat retning, siger han.

Forsinket hævning

Området er særdeles populært og bruges af  mange gående og løbende, samt folk på cykler og el-scootere, der trodser vand og mudder og  alligevel benytter stierne.  

Det drejer sig, i følge Tage Arendt Jensen, først og fremmest om stien fra Mølleparken nordpå mod Bjerringbro Idrætsparks fodboldbaner.

- Vandstanden i Ellesumpen er konstant steget. Tidligere var stien og grøften langs stien altid helt tørre; men igennem mange uger har også stien stået under vand og er nu så opkørt, at gående og kørende tvinges udenom i græsrabat og tiltagende pløre, siger Tage Arendt Jensen.

I afdelingen hos Natur og Vand, der hører under Teknik & Miljø, er man godt klar over, at der er problemer med vand på stierne i området.

- Sagen er den, at da vi renoverede anlægget, i forbindelse med omlægning af Møllebækken og Madekilden, blev der lavet en aftale med nogle af forvaltningens folk om, at de skulle hæve stien. Desværre har de, af uvisse årsager, ikke fået det gjort endnu, siger landskabsarkitekt hos Teknik & Miljø, Lotte Kunstmann.

Hun fortæller, at man er opmærksomme på problemet, og at man også er i gang med at renovere de tre broer, der krydser Madekilden.

- Vi har modtaget en enkelt klage fra en borger, og jeg håber på, at ved at hæve stierne kommer vi ud over problemet, men vi kigger på det igen til foråret, og så må vi jo forholde os til det igen, siger hun.    

Stiforløb konstant under vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce