Arbejdsløse betaler for skattelettelser til aktionærer


Arbejdsløse betaler for skattelettelser til aktionærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Råderum: Regeringen og DF har lige lavet aftale om yderligere skattelettelser til aktionærerne. Det er i sig selv asocialt, når man tænker på, at det bl. a. finansieres af det såkaldte "råderum", som de ellers havde lovet, skulle bruges på velfærd.

De turde alligevel ikke samtidig skære i dagpengene for de unge. Men de arbejdsløse og de syge er ikke fredet. Erhvervspakken finansieres nemlig i høj grad af besparelser på kommunernes udgifter til indsatsen for at få ledige tilbage på arbejdsmarkedet. Der skal spares hele 870 mio. i 2019. Det sker ved at fjerne statens refusion til jobcentrenes indsats.

Kommunerne hænger derefter selv på alle udgifterne, men opgaverne er de samme. Det er et pres på kommunerne for at spare. Det vil føre til, at vi får endnu mindre håndholdt hjælp til den enkelte ledige, og endnu mere perspektivløs aktivering, hvor de ledige sendes ud som gratis arbejdskraft hos virksomhederne. Forligspartierne vil undskylde sig med, at kommunerne under ét kompenseres via bloktilskuddet (budgetgarantien). Det skal jo fedt hjælpe i kommuner, hvor der er mange langtidsledige og - syge. Den aftale kommer til at vride Danmark endnu mere skævt.

Det er jo også bare endnu en uretfærdighed, oven i skævhederne i udligningssystemet og den seneste nedskæring af statens refusion til de sociale ydelser. De græder endnu engang i Lolland, hvor 13,3 pct. af befolkningen er på ydelser til ledige og sygemeldte, og andre kommuner, som er i samme situation. Men grinet breder sig igen-igen i Gentofte, der kun har 5,8 pct. på den slags ydelser. Så kender vi DF igen. De vrider gerne Danmark mere skævt, bare de får nogle stramninger over for udlændinge.

 

Arbejdsløse betaler for skattelettelser til aktionærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce