Politik. Turismens fremtid i Viborg Kommune?


Politik. Turismens fremtid i Viborg Kommune?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: De seneste dage har der været en del debat om fremtiden for turisme-erhvervet i Viborg Kommune. Der er bl.a. rejst spørgsmålet, om vi ikke skal beholde et lokalt Visit Viborg-kontor i kommunen. Der er udtrykt bekymring for, at vi forsvinder i destinationssamarbejde med Visit Århus. Og flere har spurgt, om det ikke er bedre at markedsføre os selv.

Jeg forstår fuldt ud de bekymringer, der her gives udtryk for.

Virkeligheden er imidlertid, at der er vedtaget en ny lov om både erhvervs- og turistfremme, som helt overordnet betyder, at områderne skal flyttes fra regioner og kommuner og i nye rammer. Det har bl.a. den konsekvens, at Viborg Kommune kun i meget begrænset omfang kan støtte lokal turisme fremadrettet.

Der er endvidere opstillet kriterier for dannelsen af de nye destinationsselskaber, som bl.a. skal bidrage til en kritisk masse af turister i en sammenhængende geografi. Dertil kommer, at der skal være specialiserede kompetencer i de nye destinationselskaber, som samtidig skal have ansvaret for den lokale turismefremme.

Dette betyder, at Viborg Kommune ikke bare kan gå sammen med hvem som helst i et sådan samarbejde, og vi kan heller ikke stå alene p.g.a. kravet om kritisk masse af turister.

Derfor har det været vigtigt, at Viborg Kommune kan være med i et samarbejde, hvor der er nogle muskler at spille med - og da vi i forvejen er med i Business Region Århus, ville det være naturlig, at vi har et samarbejde, som både omfatter turisme og erhverv.

Det er vigtigt at erindre, at vi for bare 1 1/2 år siden arbejdede med tanken om at sammenlægge Viborg Erhvervsråd, Viborg Handel og Visit Viborg for netop at få flere muskler at spille med. Det er et samarbejde, som jeg stadig finder relevant og formålstjenligt.

Og ja, dette er en centralisering af både lokal erhvervs- og turismefremme, som regeringen har ansvaret for, men nu vil vi Viborg Kommune indgå i forhandlinger med destinationsselskabet om, hvilke præmisser der skal gælde for en aftale, så Viborg for mest mulig branding for pengene og flere turister.

Samtidig skal vi selvfølgelig også se på, hvordan vi lokalt kan understøtte turisterhvervet under de nye vilkår.

Politik. Turismens fremtid i Viborg Kommune?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce