Vindmøller redder hverken kloden eller nattesøvnen. Når idealisme kombineres med begær opstår bedrag


Vindmøller redder hverken kloden eller nattesøvnen. Når idealisme kombineres med begær opstår bedrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peter Prinds, Koldingvej 201, Christiansfeld
Maria Tuxen Hedegaard
Debat. 

Vindenergi: I et indlæg den 31. januar samler jeg forskernes kritik af en undersøgelse omkring vindmøllestøjens helbredsmæssige konsekvenser. Undersøgelsens mål er at bedømme, om man kan finde de helbredsmæssige konsekvenser ved at anvende et register. Det vil undersøgelsen givet vise, at man ikke kan. Det er blandt andet, fordi op til halvdelen af sygdom slet ikke er diagnosticeret. Og så er de fem år spildt. I stedet for kunne man foretage en helbredsundersøgelse af naboerne før og efter mange års udsættelse for vindmøllestøjen.I dag har vi dog al den viden, vi kan ønske. Tidligere miljøminister har overfor folketinget fremlagt resultatet af en undersøgelse, som Danmarks Vindmølleforening selv har foretaget. Den viser, som omfattende international forskning har vist gennem mange år, at hver tredje nabo, bosiddende på støjgrænsen, har søvnproblemer. At manglende søvn kan medføre sygdom er videnskabeligt bevist og almen viden. At postulere, at manglende søvn er vejen til sundhed, er langt ude. Skulle en undersøgelse konkludere dette, er undersøgelsen konstrueret forkert. Viden får vi kun fra egen erfaring eller af undersøgelser, der er udført korrekt.

Jens Kirk, tidligere formand for det energiudvalg, der har udformet det gældende energiforlig, fortæller, at man grundet prisen på havet medtog placeringer kystnært og på land. Han konkluderer nu, at prisen i dag er således, at man ikke længere behøver disse placeringer.

Vil man redde kloden ved opstilling af vindmøller i Danmark, skal man vide følgende: Landvindmøller er til gene og derfor til hindring for grøn omstilling. De opføres efter en bekendtgørelse, der ifølge EU ikke er lovlig. De kræver en høj støtte, der tages fra ældrepleje og undervisning. En støtte, der nu oven i købet øges med op til 50 pct. Samtidig med, at vi har øget antallet af vindmøller med 1000 stk., er mængden af strømmen i stikkontakten, baseret på vedvarende energi, faldet fra 24 til 13 pct.

Der er en risiko for, at ideologer og de begærlige, der tjene rpenge på møllerne, producenter, projektmagere, konsulenter, lodsejere og Danmarks Vindmølleforening, vil tolke undersøgelsen til egen fordel. Vindmøller har aldrig skullet stå nær bolig for at redde kloden. En gang var det en økonomisk fordel. Men sådan er det ikke længere.

Vindmøller redder ikke kloden, men betyder, at vi kan trække på nabolandenes fossile strømforsyning, når det ikke blæser.

Vindmøller redder hverken kloden eller nattesøvnen. Når idealisme kombineres med begær opstår bedrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce