Danske pensionskasser vil købe TDC - men TDC afviser

Et konsortium vil købe TDC, skriver Børsen. Ifølge avisens oplysninger er køberne klar til at betale 47 kroner per aktie.

Danske pensionskasser vil købe TDC - men TDC afviser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TDC bekræfter et bud fra et konsortium af blandt andet pensionskasser, men buddet er afvist.

Et konsortium bestående af de danske pensionskasser ATP, PFA og PKA og den australske investeringsbank Macquarie & Real Assets Europe Limited har meldt sig på banen for at købe TDC.

Det bekræfter TDC onsdag aften. I en fondsbørsmeddelelse skriver selskabet, at det har modtaget et "indikativt tilbud", der er blevet afvist.

- Efter gennemgang af vilkårene for forslaget konkluderede TDC Group's bestyrelse, at forslaget ikke var i TDC's aktionærers og interessenters bedste interesse og forslaget er blevet afvist, står der i meddelelsen.

Børsen erfarede tidligere onsdag aften oplysningerne.

Avisen er i besiddelse af et brev, som er stilet til TDC's bestyrelsesformand, Pierre Danon den 26. januar i år. Heri fremgår det, at konsortiet er klar til at overtage samtlige aktier af TDC.

Teleselskabet har en børsværdi på cirka 30 milliarder kroner.

Ifølge Børsen er konsortiet angiveligt klar til at betale 47 kroner per aktie. Det svarer til en ekstrapræmie til de nuværende aktionærer på 7,7 milliarder kroner.

Gennemføres handlen til prisen på 47 kroner per aktie, får handlen en værdi på mere end 38 milliarder kroner.

Oplysningerne kommer, cirka en uge efter at TDC opkøbte MTG Nordics, som ejer blandt andet Viaplay, Viasat og TV3. Opkøbet til næsten 15 milliarder kroner skal være med til at give tv-kunder bedre indhold.

Ifølge en pressemeddelelse udsendt torsdag morgen fortæller konsortiet, at planen for TDC er store investeringer i infrastruktur, der skal sikre internethastigheder på en gigabyte fra midten af 2020'erne. Det skal ske i samarbejde med energiselskaberne.

- Konsortiet vurderer, at dets planer og forslaget er attraktivt for aktionærer, TDC og Danmark.

- Konsortiet anerkender den udvikling selskabet har været igennem de seneste år og byder muligheden for at indgå i dialog med bestyrelsen i TDC A/S velkommen, skrives det.

TDC skrev onsdag aften i sin fondsbørsmeddelelse:

- TDC vil altid, konsistent med TDC Group's bestyrelses forpligtelse til at varetage aktionærernes interesser, forblive åben i forhold til at overveje alternativer, som leverer den bedste værdiskabelse for aktionærerne fremadrettet.

Danske pensionskasser vil købe TDC - men TDC afviser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce