El-handel og ledningsnet adskilles

Fremover skal transformere og ledningsnet adskilles fra de selskaber, som sælger strøm til kunderne for at fremme konkurrencen. Arkivfoto

El-handel og ledningsnet adskilles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Net8800 bliver navnet på den del af Energi Viborg, som er ansvarlig for transformerstationer og el-ledningsnettet i Viborg Kommune.

Viborg: Ny lovgivning fra Folketinget fastslår, at selskaber, der sælger strøm til kunderne - som eksempelvis Energi Viborg - skal udskille den del af forretningen, der står for transformerstationer og ledningsnettet, og give det et navn, der ikke må ligne den del af virksomheden, som sælger strøm.

Det er en konstruktion, som ligner den, som politikerne indførte for efterhånden mange år siden, da man adskilte togskinnerne fra togdriften, så Bane Danmark overtog ansvaret for skinnenettet, mens DSB og Arriva skulle koncentrere sig om at køre togene.

Baggrunden for de nye regler på elforsyningsområdet er at fremme konkurrencen mellem de selskaber i Danmark, som sælger elektricitet til kunderne. El-kunderne skal helt frit og uafhængigt kunne vælge den el-leverandør, de foretrækker.

Har forsyningsnettet og sælgeren af strømmen det samme navn, som det hidtil har været tilfældet i Energi Viborg, mener politikerne, at det indirekte opfordrer elkunderne til at købe strømmen fra det selskab, som også lokalt står for transformere og ledningsnet.

El-handelsselskabet under Energi Viborg - altså det selskab, som sælger strøm til kunderne - hedder fortsat Energi Viborg Strøm.

El-handel og ledningsnet adskilles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce