Erhvervsdirektøren har fået større muskler

Anders Killmann Petersen blev officielt budt velkommen som ny direktør for Business Horsens ved en reception i Vitus Bering Innovation Park fredag 2. februar. Foto: Mette Mørk

Erhvervsdirektøren har fået større muskler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders Killmann Petersen er rykket et par kommunestørrelser op, men samtidig et pænt stykke ned ad Dansk Industris barometer for erhvervsvenlighed med sit jobskifte fra Hedensted. Nu er målet blandt andet at gøre Horsens til Danmarks agile teknologi-hovedstad.

Horsens: Business Horsens har fået ny direktør. Han hedder Anders Killmann Petersen og har taget turen fra Hedensted til Horsens, ligesom mere end 4000 andre pendlere gør hver dag.

Anders Killmann Petersen var nemlig erhvervschef i Hedensted frem til 1. januar. Her havde han kun fem formelle måneder på posten, da han overtog tjansen efter Johannes Grane Larsen 1. august 2018, men reelt byttede de kasket som henholdsvis konsulent og chef i Hedensted Erhverv for et års tid siden.

Den ledige stilling efter Signe Marie Smidt fik ham imidlertid til at rykke sin arbejdsplads nordpå op ad E45.

- I Horsens bliver jeg en del af en stor organisation, der skal udvikle kommunen som erhvervsområde. Vi er 12 medarbejdere inklusive cityforeningen, så på den måde har jeg fået større muskler at arbejde med. Horsens er samtidig en kommune med en anden erhvervsmæssig sammensætning og diversitet for eksempel med en arbejdsplads som Danish Crown med 1400 ansatte, forklarer Anders Killmann Petersen om sit jobskifte.

Bedre erhvervs-branding

Den nye erhvervsdirektør lægger dog ikke skjul på, at han tager mange værdifulde erfaringer med sig til Horsens:

- I Hedensted lærte jeg, hvad det vil sige at arbejde for og i en kommune med den respekt og forståelse for politiske processer og embedsmandsværket, der skal til, og alligevel lykkedes vi med at være agile og effektive, så vi kan arbejde med en hastighed, der er tilfredsstillende for erhvervslivet. Men det bliver selvfølgelig en anden opgave i en større kommune med en større berøringsflade og flere interessenter.

Han understreger samtidig, at jobbet for ham ikke kun handler om at kigge på erhvervsudvikling alene. Den kommunale bosætningspolitik, infrastruktur og handelsliv spiller også afgørende ind.

- Det er vigtigt at tænke på alle parametre som en del af strategien for at lykkes. Horsens har de senere år været god til at brande sig selv på kultur og bosætning, og nu skal vi have erhvervsbrandingen på samme niveau, lyder et af erhvervsdirektørens mål.

Med hensyn til det lokale erhvervsklima er der i øvrigt lidt at gå på for kommunen, som gik seks pladser tilbage i den seneste analyse fra DI i november. Horsens er nu nummer 29 og holder sig dermed inde i den øverste tredjedel på landsplan, mens Anders Killmann Petersen kommer fra en aktuel andenplads i Hedensted.

Vi-løfter-i-flok kultur

Erhvervsdirektøren har brugt den første arbejdsmåned i sit nye embede på at besøge nogle af medlemsvirksomhederne i foreningen Business Horsens for at finde ud af, hvad der rører sig i miljøet.

- Der er mange forskellige interessefællesskaber, som er med til at binde byen sammen. For eksempel Horsens & Friends, Fængslet, fodboldklubben AC Horsens og basketballnetværket omkring Horsens IC. Ved at samarbejde og understøtte hinandens aktiviteter har vi mulighed for at få Horsens til at fremstå som en stærk enhed, forudser Anders Killmann Petersen, som føler sig godt taget imod:

- Horsens er en let by at møde, og der er en fantastisk dynamik omkring det at knytte fællesskaber. Det ligger i byens dna, at her løser vi bedst tingene sammen. Byen er vant til at kæmpe for sin plads, og der er masser af frivillige hænder, fordi Horsens godt ved, at én ildsjæl ikke er nok. Der skal opbakning til, forklarer den nye direktør for Business Horsens.

Han peger i øvrigt på, at vi-løfter-i-flok mentaliteten går langt tilbage og ikke kun er skabt af det seneste årtis transformation fra fængselsby med et blakket image til en attraktiv oplevelsesby at bosætte sig i.

Stolt og agil industriby

- Horsens er først og fremmest en stolt industriby med stærke faglige kompetencer og kendt for store virksomheder, der rækker 100 eller 170 år tilbage som Nissens og hele Schur-slægten. Det er begge eksempler på virksomheder, der har gjort det godt og stadig har stor betydning for byen, siger Anders Killmann Petersen.

Erhvervsstrategien for Horsens sigter højt. Målet inden for de kommende år er at fremstå som en agil Industri 4.0-by med et levende laboratorium for nye teknologier, hvor virksomheder og iværksættere har mulighed for at teste innovative produkter og idéer af i forbindelse med byens nye campus-område.

- Lige nu er det endnu på tegnebrættet, men vi vil forsøge at facilitere tingene anderledes, end det hidtil er set rundt omkring, og vi vil gerne være kendte i nationalt og internationalt for at være stedet, hvor det nyeste inden for IoT, 3D-print, droner eller hvad det nu måtte være får lov til at leve. Vi vil være teknologispejderen, der kigger ind i fremtiden, siger Anders Killmann Petersen.

Privat kører Anders Killmann Petersen i øvrigt fra Silkeborg, hvor han har for vane ofte at hive i årerne i en robåd på de lokale søer. Det bliver til 1200 kilometer om året, men ikke 12.000 som tidligere har fremgået i et portræt.

Så store muskler har erhvervsdirektøren trods alt heller ikke.

Erhvervsdirektøren har fået større muskler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce