Hedeselskabet er tilbage med overskud

Hededanmark, der bidrog godt til årets overskud i Det danske Hedeselskab, var i 2018 blandt andet involveret i det nye pandaanlæg i Københavns Zoo. Foto: Hededanmark

Hedeselskabet er tilbage med overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er kommet styr på økonomien i rådgivningsselskabet Orbicon.

Viborg: Efter et mildest talt skidt regnskab for 2017, hvor koncernen måtte præsentere et samlet underskud på 1,7 millioner kroner før skat, er bøtten nu blevet vendt for Det danske Hedeselskab.

Således har man netop offentliggjort et regnskab for 2018, hvor resultatet lyder på et overskud før skat på 30,8 millioner kroner. Overskuddet er opnået på baggrund af en omsætning på knap 2,3 milliarder kroner - en stigning på knap seks procent i forhold til 2017. Næsten en femtedel af koncernens omsætning finder sted udenfor landets grænser.

Det er ikke mindst koncernes absolut største selskab, Hededanmark, der har leveret til den positive bundlinje med et overskud før skat på 37 millioner kroner før skat. Det er faktisk en tidobling af overskuddet fra 2017.

2018 i Hededanmark har da også ifølge ledelsen været præget af en række initiativer, der i 2017 og 2018 blev sat i værk for at øge lønsomheden i forretningen og til at gøre Hededanmark mere konkurrencedygtig. De initiativer har åbenlyst båret frugt.

Styr på Orbicon

En anden og ganske væsentlig årsag til, at hedeselskabet kommer med et så markant forbedret regnskab, er, at man har fået styr på økonomien i rådgivningsselskabet Orbicon.

I 2017 akkumulerede Orbicon et underskud på hele 65,4 millioner kroner. Det er i 2018 vendt til et overskud på 1,3 millioner kroner. Den vending er blandt andet sket på baggrund af en lukning af to kontorer og en reduceret medarbejderstab, men skyldes også at man har fået nye opgaver indenfor miljø- og klimatilpasning samt et byggerimarked præget af høj aktivitet.

Også på det svenske markled har Orbicon positioneret sig som en vigtig spiller.

Også DDH Forest, der blandt andet ejer skove i Baltikum, har leveret godt til bundlinjen med et overskud på knap syv millioner kroner.

Nu er det ikke i alle afdelinger af Det danske Hedeselskab, at forretningen går strygende.

Der er således fortsat udfordringer med lønsomheden i juletræsproduktionen og i HD Anlægsgartnere, ligesom ejerandelen på 50 procent i selskabet Xergi kostede et driftsminus på godt seks millioner kroner, indtil selskabet i slutningen af 2018 blev solgt - og dermed også gav en engangsindtægt.

Smertensbarnet i udlandet, Emirates Landscape, er heller ikke blevet en god forretning. Her er samarbejdet med den tidligere hovedaktionær nu ophørt og en ny passiv aktionær er trådt til. Ændringen har betydet en engangsomkostning på 2,6 millioner kroner. Til gengæld vurderes det, at ændringen vil muliggøre et salg af selskabet, der aldrig er blevet en god forretning.

Det gennemsnitlige antal ansatte i Det danske Hedeselskab var i 2018 på 1421 personer. det er en mindre nedgang i forhold til 2017, hvor tallet var 1452.

Hedeselskabet er tilbage med overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce