Ny lokalplan skal gøre jagtbutik lovlig

Den langtrukne sag om Jafi-butikken ser ud til at finde sin afslutning på byrådsmødet i marts. Arkivfoto: Preben Madsen

Ny lokalplan skal gøre jagtbutik lovlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I marts forventes byrådet at vedtage et tillæg til to lokalplaner, som gør det muligt for jagtbutikken Jafi at blive liggende på Lundborgvej.

Viborg: Indtil Folketinget i juni sidste år vedtog en ændring af Planloven, var det ulovligt, da byrådet for år tilbage gav jagt- og fiskeributikken Jafi lov til at drive detailhandel fra butikken på Lundborgvej.

Efter flere års sagsbehandling gav Tilsynet under Statsforvaltningen det daværende byrådsmedlem Søren Gytz Olesen, (SF), medhold i, at flertallet i byrådet havde handlet i strid med Planloven, da man sagde ja til placeringen. Og derfor pålagde tilsynet Viborg Kommune at lovliggøre butikken.

Området ved Lundborgvej er i de gældende lokalplaner reserveret som et område til butikstyper, der er særligt pladskrævende som eksempelvis byggemarkeder, campingvogne og cykelforretninger - men altså ikke jagt- og fiskeributikker.

Med ændringen af Planloven gav Folketinget kommunerne mulighed for i større grad end i den gamle planlov at beslutte, hvilke butikstyper der kan placeres i hvilke områder.

Høring i 14 dage

Onsdag beslutter politikerne i økonomiudvalget med al sandsynlighed at sende en ændring af teksten i to lokalplaner, som vedrører området ved Lundborgvej - det er planerne med numrene 147B og 325 - ud i høring i to uger. Og derefter er det op til byrådet at vedtage ændringen på byrådsmødet den 14. marts.

Tilføjelsen, som gør Jafi-butikkens placering lovlig, består i, at ud over særligt pladskævende butikker bliver det med en vedtagelse af tillægget til lokalplanerne også muligt at etablere butikker, der forhandler varer, som frembyder særlige sikkerhedsmæssige forhold, som det er tilfældet med en jagtbutik, der forhandler våben og ammunition.

Ordlyden er følgende:

Lokalplanen har til formål at give mulighed for, at der i tilknytning til et eksisterende erhvervsområde ved Lundborgvej gives mulighed for, at der ud over butikker, der forhandler særlige pladskrævende varer, også kan etableres butikker, som frembyder særlige sikkerhedsmæssige forhold for eksempel motorkøretøjer, lystbåde, campingvogne, trailere, planter, havebrugsvarer, tømmer, byggematerialer, grus, sten- og betonvarer og møbler samt ammunition.

Ny lokalplan skal gøre jagtbutik lovlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce