Østjysk erhvervsliv får luft under vingerne

Torben Boldsen, formand for Aarhus Lufthavn. Pressefoto

Østjysk erhvervsliv får luft under vingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere ruter og langt højere frekvens i antallet af afgange til og fra Aarhus er en del af den strategi for Aarhus Lufthavn, der snart får luft under vingerne, og som kommer til at gavne erhvervslivet i Østjylland på flere fronter.

TRAFIK: En ombygning af Aarhus Lufthavn har været en nødvendighed for at imødekomme erhvervslivet ønske om en bedre infrastruktur til og fra Aarhus. Jeg har talt med Torben Boldsen, som er formand for Aarhus Lufthavn, og han er ikke er i tvivl om, at en oprustning i antallet af flyruter og en ombygning af lufthavnen kommer erhvervslivet til gode på flere fronter. Det betyder både vækst, flere arbejdspladser og nye muligheder for Aarhus.

- Infrastruktur er nøgleordet, hvis Aarhus Kommune skal lykkes med sin vision om at rumme 450.000 indbyggere i 2050. I lang tid har lufthavnen været akilleshælen i at udvikle Aarhus, så derfor er udvidelsen i antallet af ruter og kapacitet i Aarhus Lufthavn en vigtig mellemregning, hvis regnestykket skal op. Og det er vi nu i fuld gang med at få til at lykkes, siger Torben Boldsen.

Finansnyt
Finansnyt er leveret til Erhverv+ af Sydbank, der er Danmarks fjerde største bank og en af landets største erhvervsbanker. Klummeskribenten, Torben R. Rasmussen, er områdedirektør i Sydbank Aarhus-Aalborg.
Torben R. Rasmussen, områdedirektør, Sydbank Aarhus-Aalborg. Pressefoto
Torben R. Rasmussen, områdedirektør, Sydbank Aarhus-Aalborg. Pressefoto

Erhvervslivet med på råd

Aarhus Lufthavn har i forbindelse med udvidelsen været i tæt dialog med virksomheder i og omkring Aarhus - for eksempel Vestas og Danish Crown - for at imødekomme erhvervslivets ønsker til destinationer.

- Erhvervslivet har udtrykt ønske om en øget lufthavnsbetjening og et større udvalg af ruter, der tilfredsstiller deres behov. Derfor skrev vi ud til en lang række østjyske virksomheder og bad dem om deres rejsedata for at blive klogere på, hvor deres behov ligger, siger Torben Boldsen og tilføjer:

- De data har vi nu analyseret, og derfor ved vi nøjagtig, hvad behovet er hos virksomhederne i Østjylland. Det har været og vil fortsat være vores rettesnor i ruteudviklingerne, vi er i gang med i Aarhus Lufthavn.

Samarbejde med SAS

Lufthavnen har tidligere meldt ud, at den har indgået en strategisk samarbejdsaftale med SAS om at etablere et stort antal internationale flyruter til europæiske byer, og at erhvervslivet kan se frem til en langt højere frekvens i antallet af afgange mellem Aarhus og København.

- 2018 bliver året, hvor SAS etablerer deres "luftbro" mellem København og Aarhus med 20 daglige afgange - ti hver vej. Det er en stor satsning for SAS sammen med Aarhus Lufthavn, og satsningen vil være med til at skabe adskillige arbejdspladser i og omkring Aarhus, fortæller Torben Boldsen.

Samtidig vil danske turister også få adgang til en række nye sommerdestinationer direkte fra Aarhus.

Et kig i krystalkuglen

Når Torben Boldsen kigger i krystalkuglen for Aarhus Lufthavn, er det med stor optimisme. Den spår nemlig, at der kommer flere operatører til ud over SAS. Blandt andet har EasyJet allerede løftet sløret for planer om at åbne en lang række ruter ud af Aarhus inden for de næste fem år.

- Vi går en meget spændende tid i møde. Aarhus Lufthavn har igen fået en chance, og jeg mener, at vi er på vej til at forløse det potentiale, lufthavnen har. Derfor har jeg også store forventninger til 2019, hvor udbygningen af lufthavnen for alvor skal vise sit værd, slutter Torben Boldsen.

Set fra min stol i Sydbank er en velfungerende lufthavn i nærheden af Aarhus en vigtig forudsætning for de mange internationale virksomheders virke i regionen. En velfungerende lufthavn er i det hele taget vigtig, hvis vi skal lykkes med den regionale udvikling af området - både når vi taler om turisme og erhvervslivet generelt.

Samtidig gør en velfungerende lufthavn det langt mere attraktiv for både danske og udenlandske investorer, at investere i området. Supermarkedskæden Lidl er et godt eksempel herpå, der har forretninger i 27 europæiske lande, som for nyligt offentliggjorde planer om at placere deres hovedkontor i Aarhus.

Jeg er sikker på, at vi ved fælles hjælp - med både opbakning fra erhvervslivet og private - kan få Aarhus Lufthavn til at blive en succes, så den kommer til at tiltrække flere investorer og virksomheder til området og kaste nye arbejdspladser af sig - både direkte og indirekte.

Østjysk erhvervsliv får luft under vingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce