Østjysk møbelfabrik sender 700 medarbejdere hjem

Tvilum-Scanbirks medarbejdere er blevet sendt hjem. Selskabet er i krise, skriver DR Østjylland.

Østjysk møbelfabrik sender 700 medarbejdere hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møbelfabrikken Tvilum-Scanbirk har sendt medarbejderne hjem, da selskabet er i dyb krise. Det skriver DR.

700 medarbejdere er sendt hjem fra møbelfabrikken Tvilum-Scanbirk, der har afdelinger i området omkring Silkeborg. Firmaet er i dyb krise, skriver DR Østjylland.

Mandag formiddag er der indkaldt til informationsmøde.

- Det rammer rigtig, rigtig mange familier. En siger til mig, at hold kæft jeg har lige købt hus i sidste uge. Ja, altså det er virkelig dårligt, siger tillidsmand Frank Andersen til DR Østjylland.

Fremtiden for selskabet og dets ansatte er endnu uvis, siger formanden for 3F Silkeborg, Jens Svenningsen, til Midtjyllands Avis:

- Vi har netop fået den triste besked fra Tvilum og kender endnu ikke flere detaljer.

- Men vi håber meget, at det lykkes at finde en løsning, så Tvilum kan fortsætte, for det er en meget vigtig virksomhed for Silkeborg-området.

Selskabet er ikke registreret som konkurs, men ændrede torsdag navn fra Tvilum ApS til Selskabet af 2. februar 2018. Ifølge Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans er selskabet dog i rekonstruktion.

En rekonstruktion er trinet før konkurs, hvor det i en periode får ro til at finde en plan, der kan undgå konkurs. Lykkes det ikke, ender det i konkurs.

Navneskiftet gør det muligt at holde selskabets navn ude af en konkurs.

Ejerne af Tvilum-Scanbirk er den amerikanske kapitalfond Revolution Capital Group. Den ultimative ejer er officielt et holdingselskab ved navn RCG Europe Holding LLC.

Mens møbelfabrikanten har omsat for over en milliarder kroner om året de seneste mange år, har det løbende givet underskud.

Det senest offentliggjorte regnskab, der dækker 2016, viste et underskud på 11 millioner kroner. De seneste fem år har selskabet i alt tabt 358 millioner kroner.

Ejerselskabet RCG Europe ApS, der ud over Tvilum-Scanbirk kun ejer det tilhørende distributionsselskab D-Scan, kunne ifølge sit seneste regnskab dog notere sig overskud på 56 og 39 millioner kroner i 2015 og 2014.

Østjysk møbelfabrik sender 700 medarbejdere hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce