Stadig rod i madboder hos Viborg Street Food

Esben Svenning sagde for 14 dage siden, at der nu var styr på alt i hans boder i Viborg Street Food, men det synes nu ikke rigtig at være tilfældet. Arkivfoto: Niels-Chr. Jönsson

Stadig rod i madboder hos Viborg Street Food

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De ansatte har fået løn for halvdelen af januar, men ellers er der ikke rigtig styr på noget.

Viborg: "Jeg er jo kun interesseret i, at tingene kører, som de skal, på alle planer."

Sådan sagde Esben Svenning til folkebladet for 14 dage siden, da vi skrev om, at de ansatte i hans tre boder, Den Heldige Kartoffel, Little Italy og Farmors Køkken, ikke havde fået løn i halvanden måned.

Esben Svenning fortalte dengang, at han pr årsskiftet havde fået ny forpagter, og at han sammen med ham havde været hos 3F, hvor forpagteren skrev under på en overenskomst.

- Jeg er sikker på, at der kommer helt styr på boderne fremover, sagde Esben Svenning i den anledning.Det ville være synd at sige, at han havde ret i den påstand, for godt nok har de ansatte fået løn for de første to uger af januar, men ellers er der ikke styr på noget som helst.

Set fra vores side er der absolut ikke styr på tingene endnu, så vi vil forfølge sagen.
Annette Lynge Jensen, faglig sekretær 3F

Lønsedler mangler

Lønnen til de ansatte er - efter lidt forsinkelse - godt nok blevet udbetalt, men de lovpligtige lønsedler lever på ingen måde op til kravene til sådanne.

Det bekræfter man hos 3F, som holder nøje øje med Esben Svennings gøren og laden i denne sag.

- Der er mest af alt tale om kladder, hvoraf det ikke fremgår, om der er indbetalt skat eller feriepenge, ligesom det CVR-nummer, der står på sedlerne, tilhører den tidligere forpagters nu konkursramte firma, så set fra vores side er der absolut ikke styr på tingene endnu, så vi vil forfølge sagen, siger faglig sekretær Annette Lynge Jensen.

Mangler kontrakt

Hos den nye forpagter - af to af Esben Svennings boder - udtrykkes der undren over, at Esben Svenning skulle have givet udtryk for, at han har været forpagter siden årsskiftet.

- Min forpagtning gælder først fra midt i januar, siger Mathias Skøde Pagels, som ifølge eget udsagn endnu ikke har fået en kontrakt på sin forpagtning af Den Heldige Kartoffel og Granny's Diner (tidligere Farmors Køkken).

- Jeg har rykket for den flere gange, men uden held, siger Mathias Skøde Pagels, som erkender, at han har haft sine betænkeligheder ved at blive forpagter hos Esben Svenning.

- Egentlig ville jeg helst leje boderne direkte hos Viborg Street Food, siger Mathias Skøde Pagels, som ikke rigtig kan give en forklaring på, hvorfor det Mobilepay-nummer, man betaler til i de to boder, stadig er Esben Svennings nummer.

- Jeg har bare ikke fået oprettet en Mobilpaykonto til mit firma, så Esben overfører pengene til mit firma, men det vil jeg da gå i banken og få lavet allerede i dag (fredag, red.), siger Mathias Skøde Pagels.

Dyb undren

Hos 3F er man mildest talt dybt forundrede over, at Mathias Skøde Pagels ikke har fået en kontrakt på forpagtningen af Esben Svennings boder i Viborg Street Food, ligesom man heller ikke har hørt noget om, at forpagtningen ikke skulle gælde alle tre boder.

- Nej, den oplysning er ny for os, og hvordan i alverden kan forpagteren skrive overenskomst, hvis han rent faktisk ikke har en kontrakt på sin forpagtning. Det lyder meget rodet, og det bekræfter os i, at Esben Svenning ikke har styr på sine ting, og at han endnu en gang har sagt ting, der ikke er i overensstemmelse med virkeligheden, siger Annette Lynge Jensen fra 3F.

Vi ville gerne have haft Esbens Svennings kommentar til ovenstående, men det har ikke været muligt at komme i kontakt med ham.

Stadig rod i madboder hos Viborg Street Food

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce