Stadion skal fortsat hedde Energi Viborg Arena

Stadion skal de kommende tre år fortsat hedde Energi Viborg Arena. Arkivfoto: Ali Shahrokhtash

Stadion skal fortsat hedde Energi Viborg Arena

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Energi Viborg forlænger aftale med Viborg FF om stadionnavnet frem til udgangen af 2020. Det giver fodboldklubben omkring 1,2 millioner om året i kassen.

Viborg: Stadion i Viborg skal også i de kommende tre år hedde Energi Viborg Arena. Det er en konsekvens af, at det kommunalt ejede Energi Viborg har forlænget den nuværende aftale med Viborg FF om at købe navnet på stadion.

Sidst, fodboldklubben og energiselskabet forlængede aftalen for årene 2015 til 2017, var beløbet på 3,6 millioner kroner, og formanden for Energi Viborg, byrådsmedlem Niels Dueholm (S), oplyser, at den nye aftale økonomisk er uændret i forhold til den gældende aftale, der altså giver Viborg FF 1,2 millioner kroner om året.

Energi Viborg har sponseret stadionnavnet siden 2011, da den daværende borgmester Søren Pape Poulsen (K) i efteråret 2010 fik et flertal i byrådet til at pålægge det kommunalt ejede selskab at indgå en sponsoraftale med Viborg FF, efter at et flertal i Energi Viborgs bestyrelse havde sagt nej. Det var en disposition, som Statsforvaltningen senere har kendt ulovlig. 

Da Energi Viborg og Viborg FF forlængede aftalen i 2014 - og altså senest her i 2017 - var det en enig bestyrelse i energiselskabet, der sagde ja til aftalen.

Sag mangler afgørelse

Tilbage af den langstrakte sag er, at Konkurrencestyrelsen mangler at afgøre, om Viborg Kommune har ydet ulovlig støtte til Viborg FF i sin tid ved først at sælge rettighederne til navnet til Viborg FF for 50.000 kroner for derefter at pålægge Energi Viborg at købe navnet for 20 gange så meget - en million kroner om året, som den oprindelige aftale lød på.

- Men det er alene en sag mellem kommunen og Viborg FF, som ikke berører den indgåede markedsføringsaftale mellem Viborg FF og Energi Viborg, understreger Niels Dueholm. 

Den forlængede aftale er ligesom den nuværende uafhængig af, om Viborg FF spiller i 1. division eller i Superligaen. 

Formanden for Energi Viborg pointerer, at energiselskabet fra det nye år vil være mere synlig på stadion, og at man vil satse endnu mere på at gøre sig synlig over for specielt erhvervskunder.

- Vi vil gerne gøre det meget synligt for folk i Viborg, at vi er et lokalt og konkurrencedygtigt el-selskab, som kan matche de mange nye el-selskabers priser og produkter, siger Niels Dueholm.

- Vi er selvfølgelig meget glade for den nye samarbejdsaftale med Energi Viborg, som har stor kommerciel betydning for os, siger Morten Jensen, der er direktør i Viborg FF.

Stadion skal fortsat hedde Energi Viborg Arena

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce