Talentudvikling kræver en kontekst

Ahmet Günes er født og opvokset i Aarhus med tyrkisk forældre. Han arbejdede som innovation- og marketingschef i bilbranchen, før han etablerede sin egen konsulent- og rådgivningsvirksomhed i 2012. Pressefoto

Talentudvikling kræver en kontekst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lead The Talent har uddannet mere end 120 unge ledere og talenter over de seneste år i samarbejde med nogle af landets største virksomheder. Det begyndte som et program udelukkende for nydanskere, men idémanden bag har siden revurderet sit syn på både det centrale i at udvikle talenter og mangfoldighed.

Aarhus: For syv år siden fik iværksætteren Ahmet Günes en lys idé. Han ville give unge talenter med en anden etnisk baggrund end dansk som ham selv en bedre chance for at få en lederstilling i danske virksomheder, og det, der begyndte som frivilligt projekt, er i dag en del af forretningen i konsulentvirksomheden Günes & Co.

Det første hold blev kørt igennem talentudviklingsforløbet Lead The Talent i 2012, og siden er mere end 120 unge ledere og talenter klækket ud via programmet. Det er sket i samarbejde med virksomheder som Arla Foods, Falck og Energinet, der står for nogle af modulerne i undervisningen undervejs, ligesom deltagerne også får individuel coaching fra en erhvervsleder.

For de talenter, der i første omgang bliver spottet og valgt ud til at deltage, er målet selvsagt at kvalificere sig til et fremtidigt lederjob. For virksomhederne i programmet er guleroden at få større mangfoldighed i ledelsen.

- Mange virksomheder har svært ved at blive mangfoldige i flere lag og ikke kun på de nederste niveauer, og forskningen viser, at de selskaber, der forstår at bruge mangfoldighed positivt, også klarer sig bedre end andre, der ikke gør, siger Ahmet Günes.

- Koblingen til virksomheden er helt afgørende, fordi det at udvikle talenter skal ses et middel til at nå virksomhedens mål og strategi. Det er ikke nok bare at sende talentet på et kursus eller betale for en MBA. Det er en både ansvarsløs og forældet måde at tænke talentudviklingen på, og resultatet er ofte, at talentet smutter videre, når uddannelsen er taget, hvis talentudviklingen ikke er et projekt i virksomheden, som passer ind i en daglig kontekst.
Ahmet Günes, (social) iværksætter og idémanden bag Lead The Talent
Lead The Talent
Lead The Talent er et forløb, der handler om at spotte og udvikle unge ledertalenter i praksis med mangfoldighed som et nøgleord til innovation og vækst i virksomheder.

I løbet af et tre-fire måneder langt forløb bliver talenter matchet med virksomheder med henblik på at skabe en konkret forretningsmæssig værdi.

De unikke forløb bliver udviklet i samarbejde med en lang række private og offentlige virksomheder i Danmark heriblandt Dong Energy, Falck, Deloitte, D2I (Design to Innovate), Energinet, Arla, Kriminalforsorgen, Skat og Aarhus Kommune.

Omdrejningspunktet er hvert forløb er at løse en given case ud i en virksomhed, som selv får lov til at sammensætte sit team af tre-fem talenter ud af et felt på 8-12 kandidater.

Et Lead The Talent-hold består typisk af 25 talenter, og der er hold for både unge ledertalenter med to-tre års erhvervserfaring, der er i job, studerende (fra hele landet) og ledige kandidater (Aarhus Kommune).

Lead The Talent-programmet har udviklet sig siden 2012 med iværksætteren Ahmet Günes som idémand. Forløbet blev hædret med Integrationsprisen i 2012 og modtog samme år en nominering til CSR-prisen. I 2017 var Lead The Talent nomineret til Danish Design Awards.
- På det første hold deltog 20 nydanskere med baggrund i Mellemøsten, Afrika og Pakistan, og vi kunne tale 56 forskellige sprog tilsammen, så det var en mangfoldig flok, men det giver altså en anden dimension, når en kvindelig kvægbrugskonsulent fra Sønderjylland står overfor en pakistansk marketingsgut fra København, forklarer Ahmet Günes om, hvorfor Lead The Talent er et uddannelsestilbud til alle uanset etnisk herkomst. Pressefoto
- På det første hold deltog 20 nydanskere med baggrund i Mellemøsten, Afrika og Pakistan, og vi kunne tale 56 forskellige sprog tilsammen, så det var en mangfoldig flok, men det giver altså en anden dimension, når en kvindelig kvægbrugskonsulent fra Sønderjylland står overfor en pakistansk marketingsgut fra København, forklarer Ahmet Günes om, hvorfor Lead The Talent er et uddannelsestilbud til alle uanset etnisk herkomst. Pressefoto

Fokus på kontekst og mangfoldighed

For den 31-årige initiativtager og projektleder på programmet har tilgangen til at udvikle unge ledertalenter ændret sig gennem forløbet:

- Vi siger ikke længere, at udviklingen handler om dig som talent, fordi konteksten er mindst lige så vigtig for, om talentet får succes som leder eller ej. Talentudvikling er et ledelsesansvar, og koblingen til virksomheden er helt afgørende, fordi det at udvikle talenter skal ses et middel til at nå virksomhedens mål og strategi. Det er ikke nok bare at sende talentet på et kursus eller betale for en MBA. Det er en både ansvarsløs og forældet måde at tænke talentudviklingen på, og resultatet er ofte, at talentet smutter videre, når uddannelsen er taget, hvis talentudviklingen ikke er et projekt i virksomheden, som passer ind i en daglig kontekst.

I begyndelsen var Lead The Talent udelukkende for nydanske talenter. Sådan er det ikke mere. Nu er mere end halvdelen af deltagerne etniske danskere.

- Hvis vi skal have et mangfoldigt mindset, så er det også vigtigt, at vi selv er mangfoldige. Vi har forskellig adfærd alt efter, hvilken kontekst vi befinder os i, og det er vigtigt, at vores talenter lærer at samarbejde med alle de folk, som de møder og ikke kun nogle, der ligner dem selv, forklarer Ahmet Günes og fortsætter:

- Mangfoldighed er ikke kun etnicitet og køn. Det kan også være på uddannelse, og det er det, vi tilbyder de virksomheder, som bruger os og vores talenter. Det kan godt være, at de søger en cand.merc'er, men når vi giver dem tre-fem talenter til at løse en given case i virksomheden, så kan der også være en antropolog og user experience-designer iblandt, fordi mangfoldighed på alle niveauer er nøglen til innovation og vækst.

Fire ud af fem i job

Lead The Talent kører i dag som tre forskellige forløb - Leaders for ledertalenter med to-tre års erhvervserfaring på cv'et, Students for studerende, der er i gang med at uddanne sig, og High Potentials for ledige kandidater. De to sidstnævnte forløb handler først og fremmest om selv-ledelse fremfor ledelse af andre.

Et forløb varer typisk tre-fire måneder, og Lead The Talent har et samarbejde med Aarhus Kommune, der hjælper med at spotte talenter til de tre High Potential-forløb, som lige nu kører i kommunen om året med 20-30 deltagere på hvert hold.

- Ud af de High Potential-talenter, som sidste år var gennem forløbet, er 80 procent gået fra ledighed til beskæftigelse. De er ikke nødvendigvis blevet ansat i den virksomhed, som de har arbejdet på en case for, men de har fået værktøjerne til at sparke døren ind til andre virksomheder, hvad de før havde svært med, forklarer Ahmet Günes om den aktuelle succesrate.

Lead The Talent er i dialog med flere andre kommuner om lignende forløb andre steder, mens der kører et årligt Leader-forløb for ledertalenter fra hele landet, der er i job.

Udover uddannelse i emner som ledelse, kommunikation og innovation indeholder hvert forløb også en case, som et team af tre-fem talenter kommer ud og arbejder med i en virksomhed, og virksomheden har efter forløbet mulighed for at ansætte et eller flere af talenterne, som viser sig at passe ind i selskabets strategi og den specifikke kontekst.

- Ingen virksomhed er forpligtet til at ansætte, men vi forventer, at de går åbne og nysgerrige ind i samarbejdet om at udvikle talenterne og i forhold til hvilke kompetencer, de har brug for i fremtiden, siger Lead The Talent-lederen, som for tiden søger flere virksomheder, som vil prøve sig selv af i forhold til faglig, kønsmæssig og etnisk mangfoldighed.

Talentudvikling kræver en kontekst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce