Teva taber milliarder i første årsregnskab med Schultz

Kåre Schultz, der har øgenavnet "Hard Kåre", begynder sin tid i israelske Teva med en voldsom nedskrivning af selskabets værdier. I december blev der annonceret en stor fyringsrunde.

Teva taber milliarder i første årsregnskab med Schultz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En voldsom nedskrivning udløser et voldsomt underskud for den israelske producent af kopimedicin Teva.

Det israelske medicinalselskab Teva med danske Kåre Schultz i spidsen tabte 16,3 milliarder dollar - 98 milliarder kroner - i 2017. Der er gennemført en voldsom nedskrivning.

Teva har længe været presset og hentede i efteråret 2017 danske Kåre Schultz fra Lundbeck for at rette op på butikken.

I Lundbeck startede Kåre Schultz sin tid med en stor nedskrivning og en massiv fyringsrunde. Efterfølgende steg selskabets overskud markant.

Planen i Teva ligner en gentagelse. I december annoncerede selskabet, at 14.000 ansatte skulle afskediges.

- 2017 var et udfordrende år for Teva. I starten af 2018 fokuserer vi på at møde vores finansielle forpligtelser og sikre en meget mere solid og holdbar forretningsmodel i fremtiden, skriver Kåre Schultz.

I 2017 steg omsætningen en smule til 22,4 milliarder dollar. En nedskrivning på 17,1 milliarder dollar udløste dog det store underskud.

Den voldsomme nedskrivning er udløst af et stort pres på det amerikanske marked. Her er priserne på kopimedicin trykket af færre og større kunder.

Samtidig er det blevet lettere at få godkendt kopimedicin, hvilket åbner døren til mere konkurrence. Teva noterer sig, at det pres fortsatte i fjerde kvartal.

Derudover er der yderligere milliarder i ekstraordinære omkostninger til nedskrivninger på produkter, restruktureringer og retssager.

I 2018 forventer Teva under Kåre Schultz, at omsætningen vil falde til 18,3-18,8 milliarder dollar, og et resultatet per aktie vil falde.

- Vi gør stærke fremskridt i vores restruktureringsplan, og jeg er optimistisk om vores evne til at levere på vores mål i det kommende år, skriver Kåre Schultz i regnskabet.

Ifølge CNN Money falder Tevas aktier med over 11 procent efter offentliggørelsen af regnskabet.

Teva taber milliarder i første årsregnskab med Schultz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce