Født af frustration: Psykiatri-Listen har allerede sejret

Overlæge Peter Møller Andersen er spidskandidat for Psykiatri-Listen. Uanset om han bliver valgt ind i regionsrådet eller ej, så har kræfterne ikke været spildte, for psykiatriens vilkår har aldrig været så meget i fokus som nu, mener han. Arkivfoto: Jens Thaysen

Født af frustration: Psykiatri-Listen har allerede sejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Psykiatrien er kommet øverst på dagsordenen, og dermed har det nye parti, Psykiatri-listen, allerede vundet en halv sejr, mener spidskandidat, Peter Andersen.

Regionen: Hvis man ikke kan råbe politikerne op, så må man jo blive politiker selv.

Det er baggrunden for, at Psykiatri-Listen blev dannet op til dette regionsrådsvalg.

Det nye parti består udelukkende af ansatte i psykiatrien, og det altoverskyggende formål er at gøre partiet overflødigt hurtigst muligt. Det bliver det så snart, psykiatrien ikke længere bliver behandlet som et uønsket stedbarn i forhold til somatikken (fysiske sygdomme, red), forklarer partiets spidskandidat, Peter Møller Andersen, der til daglig er overlæge ved det psykiatriske hospital i Risskov

Han vurderer, at den dag allerede kan være rykket tættere på:

- Der er kommet enorm fokus på psykiatrien i denne valgkamp. Meget mere end der har været før, og det er vel delvis på grund af os, at de andre partier er gået så målrettet ind i det. Det kan jo godt virke lidt truende med en ny dreng i klassen.

- Vi medarbejdere har i halvandet år uden held forsøgt at råbe regionsrådspolitikerne op, så det er rart at opleve, at de fleste partier nu endelig ser ud til at have fået øjnene op for, at psykiatrien er decideret misrøgtet i vores region, siger Peter Møller Andersen.

Vold og trusler er stigende

Som psykiater kender han psykiatrien indefra, men også han er blevet klogere i løbet af valgkampen.

- Jeg arbejder i Risskov, hvor vi har nogle af de mest syge patienter, og derfor har mange af os nok haft en ide om, at det er i Risskov, problemerne er. Men på valgmøderne over hele regionen er der kommet historier frem, hvor det er blevet tydeligt, at psykiatrien er presset overalt: Holstebro, Herning, Viborg og Horsens. Der er problemer alle vegne, fortæller Peter Møller Andersen.

Hverdagen på de psykiatriske afdelinger er ifølge Peter Møller Andersen præget af utryghed - både blandt personalet og patienterne.

- Vold og trusler er stigende ude på afdelingerne, og det gør personalet utrygt. Og når man er utryg, så bruger man hurtigere tvang over for patienterne, og det gør patienterne utrygge. Så der er først og fremmest brug for bedre normering, og dernæst er der brug for flere senge, mener Peter Andersen.

Valgeksperter spår ikke partiet store chancer for at blive valgt ind, blandt andet fordi alle andre partier også har kastet sig over psykiatrien som mærkesag.

- Det ser jeg faktisk som en halv sejr allerede. Og uanset, om vi kommer ind eller ej, så vil jeg være en af dem, der holder politikerne op på, at de har lovet, at nu skal der gøres noget, fastslår Peter Møller Andersen. 

Født af frustration: Psykiatri-Listen har allerede sejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce