50 års kulturhistorie ved at forsvinde i Viborg


50 års kulturhistorie ved at forsvinde i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Af Bent Søgaard, Spøttrup, livredder, Viborg Svømmehal.
Morten Stricker
Læserbrev. 

Læserbrev: Når VFF om kort tid går i gang med byggeriet af deres nye klubhus, forsvinder en stor del af det Vestbad, vi kender i dag. Da man i 1967 så behovet for et friluftsbad i Viborg, var man både fremsynet og visionær. Viborg Kommune stillede en byggegrund til rådighed med plads til udvidelse, og i dag fremstår Vestbadet som en perle og et sted, der har stor almen og rekreativ værdi for mange mennesker i og omkring Viborg.

Vestbadet er i dag omgivet af høje træer, så man føler sig "gemt" og kun ses af andre, der også er i badetøj. Man føler en frihed, som man kun møder på en strand.

Når VFF "lige om lidt" starter på deres byggeri, forsvinder de store træer, som erstattes af en vej til det nye klubhus, der bygges i 2 plan med store panoramavinduer ud mod det resterende Vestbad.

Når svømmeklubben så går i gang, er det ikke bare farvel til "privatlivet", men også farvel til Store Klaus (50 meter bassinet) og en stor del af græsarealet. Det bliver svært at finde plads til sit tæppe, når man fremover prøver at nyde solen og friheden eller gerne vil spille bold på de boldbaner, der også forsvinder.

Hvis noget af det nuværende Vestbad bevares, eller man vælger at lave nyt, bliver det kun en tredjedel af det, vi kender i dag. Den fremsynethed man havde, da man byggede Vestbadet, spises op af de naboer og klubber, der ikke på samme måde har sikret sig og tænk frem, da tid var. Det er synd for Vestbadet, men mest synd for Viborg og dens indbyggere.

Vestbadet er for alle, den har en kæmpet almen og sundhedsmæssig værdi. Her er plads, alle kan få sig rørt og være sammen i skønne rammer.

Stor ros til Viborg Kommune for at støtte idrætslivet og hjælpe med at finde faciliterer, så der er mulighed for at udvikle og udbygge Viborg også på dette område. Men kæden hopper af, når det bliver på bekostning af de børn, der ikke kommer idrætsklubber, de familier der bruger Vestbadet som et ferietilbud, fordi de ikke har råd til rejser eller holde ferie, og så alle os, der bare elsker Vestbadet, og synes det er et fantastisk sted at komme.

Vestbadet er et sted, hvor alle mødes på tværs af alder og social baggrund. Når det ringer ud fra skolen, bliver pladsen foran badet fyldt med cykler. De store skolebørn kan lige nyde et par timer i selskab med andre unge. Her mødes man omkring en sund og god aktivitet, dress-code er badetøj, alle er lige, her er tale om integration og sunde aktiviteter på højt plan. Jeg kan slet ikke forstå, at man har råd til at lukke denne fantastiske perle midt i Viborg.

En lukning eller reducering af Vestbadet er ikke udvikling af Viborg Kommune, det er ren afvikling af byens værdier og sjæl, det smerter helt ind i hjertet.

50 års kulturhistorie ved at forsvinde i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce