At sparke nedad


At sparke nedad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: De seneste dages omtale af Skive Kommunes krav til syge kontanthjælpsmodtagere om at stille til undersøgelse er kendt på mange medier, ja er endda foranlediget af Enhedslisten nået til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Spørgsmålet er, om dette kreative tiltag ligger indenfor lovens rammer. Det mente arbejdsmarkedschefen i Skive først at det var - og siden at det måske alligevel ikke var. Brevet var fejlagtigt sendt af en underordnet medarbejder. Man vaskede hænder og sparkede nedad.

Skive Kommune har ellers brandet sig som succesfuld igangsætter af de syge (underforstået dovne) flygtninge, og nu skulle samme middel ramme kontanthjælpsmodtagerne. Selvom den konkrete historie lige nu er på stand by, vidner den først og fremmest om en politisk tendens i disse år: man strammer regler og rettigheder for befolkningsgrupper, som i forvejen er bagtalte og mistænkeliggjorte.

Flygtninge er i forvejen talt ned og anklaget; ja stramninger fejres ligefrem med kage på Facebook! En unuanceret nedsættende fortælling om denne gruppe - uden hensyn til hvem de er, hvor forskellige baggrunde de kommer fra, eller hvilke rædsler der har bragt dem hertil - har længe floreret i store dele af befolkningen samt i medierne: de er dovne samfundsnassere etc.

Samme fortælling om kontanthjælpsmodtagere er også slugt råt af mange, og netop derfor har man anset det for en smal sag at indsmugle samme krav til dem. Sådan er tidsånden, og sådan er store dele af vælgermassens fordomme. Måske løber dette forslag dog ind i juridiske vanskeligheder, men så har man nok andre metoder. Det er nemt at sparke nedad.

At sparke nedad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce