Debat. Den uundværlige kollektive trafik


Debat. Den uundværlige kollektive trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Thorben Koed Thomsen, Danske Invalideorganisationer
Thorben Koed Thomsen
Læserbrev. 

Læserbrev: For en del år siden skulle en by i England skabe et nyt bykvarter.

Da vejene var anlagt, var næste skridt at lade bybusserne rykke ind. Man lavede holdepladserne, læ for passagererne, ordentlig belysning, og hvad der nu ellers var nødvendigt for, at bustrafikken kunne fungere.

Formålet var, at tilflytterne fra første dag havde rådighed over offentlig trafik, så det blev en selvfølge at bruge den.

Det kunne Viborg Kommune have lært noget af ved udbygningen af Arnbjerg og Taphede.

Viborg Kommune går tilsyneladende den modsatte vej. Man er længe om at sætte bybusdrift ind og tager pengene til driften af de nye områder fra eksisterende bustrafik, der i forvejen er alvorligt beskåret. Kort sagt: med de foreliggende forslag sker yderligere forringelser, som ingen kan være tilfredse med.

Bybusserne skal fra den nye køreplan til sommer slutte kl. 20. Det får som følge, at det for mange bliver umuligt at komme hjem. Vi kan derfor ikke deltage i kulturaktiviteter som koncerter, teaterforestillinger, Skakbrættet på biblioteket, aftenskoleundervisning, besøg, fortsætte fra tog og andre busser - fortsæt selv listen.

Det er ikke den vej, vi har brug for. Mange mennesker med handicap vil blive yderligere isoleret, det kan vel ikke være meningen - eller kan det?

Og jo, nogle af os har mulighed for handicapkørsel - 104 enkeltture årligt - men langt fra alle med handicap har denne mulighed, så handicapturene er ikke løsningen på de beskrevne problemer, men vi er glade for ordningen.

Der planlægges nedlæggelse eller indskrænkning af regionale busser. Det gør det så yderligere vanskeligt for mennesker med handicap at bo uden for Viborg. Byrådet har ellers nedsat et udvalg, der skal støtte områder uden for Viborg.

De foreslåede indskrænkninger vil som nævnt gøre det besværligt for os.

Byrådet må ved de kommende budgetforhandlinger tage alvorligt fat på disse problemer. De foreliggende forslag er i hvert fald ikke til gavn for nogen. Når vi ser på de overskud, kommunen har haft, må det, selv om der også skal være likviditet, være muligt at genoprette og udvide området.

Debat. Den uundværlige kollektive trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce