Den nye affaldsordning i en forbedret udgave?


Den nye affaldsordning i en forbedret udgave?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: For et par ugen siden var der her i avisen en storm af kritiske læserbreve i anledning af, at Viborg Kommune orienterede om den nye affaldsordning, som skal implementeres i kommunen. Kritikken fra borgerne vedrørte især, at den nye ordning ville medføre en stigning i det årlige gebyr for affaldsafhentning på mindst 140 %, samt at den enkelte villahusstand allerede betaler et 900 kr. årligt gebyr for at deponere glas, papir og aviser, metaldåser, brændbar emballage, som den nye ordning skulle omfatte.

I en artikel i avisen i den anledning udtalte kommunalpolitikerne, at det bestemt ikke var intentionen, at den nye ordning skulle blive så meget dyrere. Det var især synd for pensionisterne, og man ville overveje en deleordning for affaldsafhentning samt genoverveje ordningen for de øvrige borgere i Viborg Kommune. Endvidere fremkom det i artiklen, at byrådet tidligere havde vedtaget, at det årlige gebyr for renovationsafhentning ikke skulle stige fra det nuværende niveau.

I Fjends Tidende fra 18/4 oplyses det, at den nye affaldsordning vil blive rullet ud i Fjends i indeværende uge. Dette må betyde, at kommunalpolitikerne nu har afsluttet deres genovervejelse af den nye affaldssorteringsordning.

Vi er mange borgere, som venter på, om der bliver leveret på de halve løfter, og hvilke ændringer en revision af den nye affaldsordning har medført. Hvornår dumper en beskrivelse af den reviderede udgave ned i borgernes digitale brevkasse hos det offentlige, således som det var tilfældet med den første udgave ? Eller anser kommunalpolitikerne sagen som lykkeligt glemt og begravet ?

En mulig ændring af affaldsordningen, som kunne medføre en gebyrreduktion, ville være at lade det være frivilligt for den enkelte villahusstand at betale for afhentning af glas, papir og metaldåser eller overlade til borgernes eget ansvar fortsat at sortere og deponere dette affald på genbrugsstationerne.

Der vil være sanktionsmuligheder over for borgere, som blander ulovligt affald i beholderen med madaffald og brændbart emballage, idet renovationsmedarbejderen kan nægte at tømme affaldsbeholderen. Denne mulighed eksisterer allerede i dag.

Det anses som gode liberale venstrepolitiske principper at begrænse det offentliges styring af borgernes liv og adfærd mest muligt samt at holde borgernes udgifter til den offentlige husholdning lavest muligt.

Desværre er disse principper forsømt af kommunalpolitikerne ved det første udkast til den nye affaldsordning.

Med venlig hilsen

Jørgen Kyrval

Rogenstrupvej 18

8831 Løgstrup

Den nye affaldsordning i en forbedret udgave?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce