Der skal mere til end udflytning af statslige arbejdspladser


Der skal mere til end udflytning af statslige arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: I SF bakker vi op om udflytninger af statslige arbejdspladser, hvor det giver mening. Det gør det i særdeleshed, når man flytter anke - og klagenævn samt Civilstyrelsen til Viborg. Der trækkes nemlig på de stærke juridske kompetencer, som allerede i og omkring byen. Men arbejdet med at skabe et Danmark i balance kræver mere end udflytninger af statslige arbejdspladser.

Sidst Løkke flyttede statslige arbejdspladser, endte det reelt i en nulløsning, fordi andre statslige arbejdspladser forsvandt i samme tempo, som de nye kom til. Det sker i særdeleshed, fordi uddannelsessektoren er underlagt et ødelæggende nedskæringskrav på 2% årligt, som betyder årlige fyringer af undervisere på erhvervsskolerne, de mellemlange videregående uddannelser og gymnasierne.

Den skævvridning af Danmark, som vi ser i dag, trækker også spor længere tilbage. Faktisk helt tilbage til Lars Løkke Rasmussens kommunalreform, som fik store konsekvenser for de små samfund. Arbejdspladserne og centrale velfærdsinstitutioner som politi, biblioteker, skoler og sygehuse flyttede ind til de større byer i takt med, at kommunerne. blev større, og amterne blev til regioner.

I SF vil vi styrke den lokale velfærd, for det skaber mere liv i lokalområderne, og det vil i sig selv tiltrække bosætning og arbejdspladser. Derfor foreslår vi eksempelvis at lave lokale velfærdscentre, hvor borgerne kan få mange af de servicefunktioner, som langsomt er forsvundet.

Vi vil oprette lånemuligheder for de borgere, som er bosat i postnumre, hvor realkreditten stadig ikke vil låne dem penge. Eller den virksomhed, som lider under samme problem. Ideen er god, men postnumret er forkert. Og vi vil investere i uddannelserne, fremfor at skære ned år for år.

For hvis der virkelig er politisk vilje til at styrke hele Danmark, så skal der mere til end udflytning af statslige arbejdspladser.

Der skal mere til end udflytning af statslige arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce