Det var en ommer


Det var en ommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Regeringens politik har konsekvenser, også helt lokalt i Viborg. I forbindelse med sidste års finanslov skar regeringen i produktionsskoleelevers ydelse med op til 60 % for dem, der bor hjemme. Det resulterede i, at antallet af elever på Viborg Produktionsskole på et enkelt år er faldet fra 90 til 36. En katastrofe for skolen og en endnu større katastrofe for de unge, der burde gå der.

Eleverne på produktionsskolerne får lige nu betydeligt mindre, end hvis de var på kontanthjælp, ja endog mindre end SU. Det kan derfor bedre betale sig at blive hjemme og få kontanthjælp. Motivationen til at starte på produktionsskole er helt i bund på grund af den lavere ydelse.

Regeringen og Dansk Folkeparti begik en fejl, og det har de nu indset. Ydelsen blev så lav, at den jog de unge væk. Vi har fra socialdemokratisk side massivt arbejdet for, at fejlen skulle rettes op, og i fredags kom så resultatet af vore bestræbelser, nemlig lovforslaget om, at ydelsen igen skal sættes op.

Ærgerligt at produktionsskolerne har måttet fyre personale, ærgerligt at flere skoler så hårdt presset, at de sandsynligvis ikke overlever. Men mest af alt ærgerligt, at i hvert fald mere end 50 unge i Viborg Kommune har måttet se sig parkeret på offentlige ydelser, fordi man i en spare-rus fra regeringen fik spændt ben for alt, hvad der skulle hjælpe disse unge med lavt selvværd til at komme videre.

Produktionsskolerne løfter en stor og vigtig samfundsopgave, hvor de tager sig af de unge, der endnu ikke har fundet deres hylde i uddannelsessystemet. De giver eleverne troen på sig selv og opbygger færdigheder og giver dem lyst til at lære. Produktionsskolerne giver eleverne det fundament, som de aldrig før har haft, så de bliver klar til at tage en erhvervsuddannelse eller ungdomsuddannelse.

Vi risikerer simpelthen at tabe de unge på gulvet. Og særligt de unge, der har allermest brug for støtte. Derfor er det vigtigt, at vi får sat ydelsen op igen. Jeg er derfor rigtig glad for, at Socialdemokratiet har kæmpet denne sag lige siden, der blev skåret i ydelserne.

Det var en ommer - og det blev en ommer.

Det var en ommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce