Energi Viborg. Fasthold princippet om dansk lov i Danmark!


Energi Viborg. Fasthold princippet om dansk lov i Danmark!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Kære Allan. Tak for dit hurtige svar. At du svarer med det samme, fortjener i den grad ros og respekt.

Jeg leder ud af dit svar, at når det gælder varmeaftag, henholder kommunen sig til lovvalgskonventionens hovedregel, hvilket betyder, at dansk lov og alene dansk lov er gældende, og at man vil tilse, at det også forbliver sådan i fremtiden. Er det korrekt?

I så tilfælde vil det være kærkomment, om kommunen og Energi Viborg eksplicit tilkendegiver, at man i det videre forløb fastholder dette, og at det er gældende for alle nuværende og fremtidige aftaler med Apple.

Du skriver, at der ikke er indgået nogen aftaler med Apple om lovvalg og værneting ud over medarbejdernes tekniske besøg.

Betyder det, at der ikke foreligger nogen form for aftale med retsgyldig virkning og fortrolighed mellem Energinet.dk, Viborg Kommune og Energi Viborg om på nogen områder overhovedet, f.eks. forsyningssikkerhed og fortrolighed herom?

Såfremt der ikke foreligger en sådan, vil jeg gerne spørge, hvilken grad af forsyningssikkerhed, Apple har fået stillet i udsigt? Ligger den over, på niveau eller under forsyningssikkerheden for den kritiske infrastruktur, som for eksempel er gældende for sygehusene?

Du skriver, at det var medarbejdernes egen beslutning at underskrive en fortrolighedserklæring under californisk lovvalg ved deres tekniske besøg. Det efterlader spørgsmålet, hvem der i så tilfælde hæfter ved brud på erklæringen og påstand om erstatning?

Med hensyn til geotermien skal jeg beklage min upræcise formulering. Jeg henviser ikke til beslutningen om at afprøve projektet, men til beslutningen om ikke at indgive konkursbegæring. Dermed faldt regningen til varmekunderne i stedet for til investorerne. Det mener jeg personligt var en åbenlys forkert beslutning, men det kan man selvfølgelig være uenig i. Det skal ikke skille os ad.

Det afgørende er at få sikret demokratisk kontrol med det regelsæt og de vilkår, som kommunen og Energi Viborg på borgernes vegne indgår i med en virksomhed fra et land, som har en markant anden retspraksis end den danske.

Det afgørende for mig er, at i Danmark gælder dansk lov og de internationale love, vi har underskrevet - også reglerne om åbenhed, da det er et fundamentalt retsprincip, at loven gælder for Loke som for Thor. Det håber jeg, at vi kan være enige om, og nogle præcise svar på ovenstående vil derfor sætte tingene på plads og berolige os alle.

Energi Viborg. Fasthold princippet om dansk lov i Danmark!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce