Fællesskabet i landdistrikterne er bærende for udviklingen


Fællesskabet i landdistrikterne er bærende for udviklingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: I sidste uge fremgik det af et læserbrev fra Erland Aarup her i VSF, at folk flygtede fra fællesskabet, når de valgte at bosætte sig på landet. Intet er imidlertid mere forkert. Landområderne er netop båret af fællesskaber.

Når nye folk kommer til, bliver de budt indenfor og inviteret til at tage del i det lokale fællesskab.

Ofte flytter disse mennesker netop på landet for at opleve fællesskabet, der for mange er et centralt forhold, når familiens fremtidige hjem skal placeres. Fælleskab og naturnærhed er faktisk ifølge byplanlæggere de mest betydningsfulde temaer når det vigtige valg træffes.

De mindre bysamfund er afhængige af fællesskabet - og af at alle påtager sig et ansvar.

Det er lettere at involvere folk i de mindre samfund, for der ved man, at ens engagement er nødvendigt, og at man med dette engagement gør en afgørende forskel.

Og mange mennesker ønsker faktisk at gøre en forskel og at tage hånd om sit liv - og gerne sammen med andre. Det moderne menneske søger ofte meningen med livet - og mange finder denne i sit lokalsamfund.

Derfor skal udviklingen af de mindre byer udenfor Viborg ske med afsæt i fællesskabet.

Det nye landdistriktsudvalg, der netop har til opgave at skabe udvikling i de mindre byer, vil bygge dette udviklingsarbejde på ildsjæle og engagerede borgere. Et arbejde, der også handler om at sætte fokus på borgerinddragelse og demokratisk involvering.

Lokalsamfund og borgere skal mødes af engagerede politikere, der skal søge dialog, involvering og samarbejde for at kunne lykkes med det fælles projekt - at skabe udvikling på landet.

Viborg Kommune vil denne udvikling, og jeg ved, at borgerne "derude" vil det samme.

Udvalget vil mødes med borgerne og sammen med dem finde løsninger, der understøtter udviklingen i det enkelte bysamfund. At skabe strategier for at sikre denne involvering er en anden af det nye udvalgs opgaver.

Landdistriktsudvalget skal skabe modeller for, at borgerne kan opleve at have indflydelse på egen situation i forhold til alle kommunale opgaveløsninger. Der er gennem årene skabt et demokratisk underskud og en oplevelse af manglende nærhed.

At forandre på dette forhold er landdistriktsudvalgets største og mest betydningsfulde opgave. Vi glæder os til samarbejdet med ildsjæle og med de mange betydningsfulde fællesskaber.

Fællesskabet i landdistrikterne er bærende for udviklingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce