Flygtninge. Hvad for en ond cirkel?


Flygtninge. Hvad for en ond cirkel?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: I dagens leder (af chefredaktør Lars Norup) efterspørges et realistisk bud på, hvordan vi effektivt skal få brudt den onde cirkel i forbindelse med flygtningestrømme til Danmark. Men hvad for en ond cirkel taler Lars Norup om? Socialdemokratiet mener nu, at vi med alle midler skal holde flygtninge på afstand af Danmark, men hvorfor egentlig det?

I Viborg Kommune lykkes integrationen ved hjælp af dels en veltilrettelagt indsats fra Jobcentres side og dels et lokalsamfund, der gør en fantastisk indsats for at integrere f.eks. via sportsforeninger, fællesspisninger m.m.

Socialdemokratiets integrationsordfører Mattias Tesfaye udtalte tidligere i dag i TV2, at de danske kommuner ikke kan løfte opgaven omkring flygtninge. Alene sidste år kom der 10.000 til Danmark og det er i gennemsnit 100 pr. kommune og den opgave kan kommunerne, efter Mattias Tesfaye mening ikke løfte. Der skal findes bolig, arbejde, skoletilbud m.m.

Og hvad så? Det er en udfordring, der kan løses, og det ses heldigvis mange steder i Danmark, hvor kommunerne løfter deres ansvar og ikke går i selvsving over en flok danskere, der har rigeligt i sig selv og ikke kender til næstekærlighed og solidaritetsprincipperne.

Men at Socialdemokratiet lader sig skræmme! Det er uværdigt og det er i mine øjne den onde cirkel, der skal brydes. Lad os en gang for alle få gjort op med angsten for det fremmede og dels se det som en opgave, vi skal løse og dels være åben overfor den berigelse, det vil være for vores samfund at byde velkommen!

Slut med skræmmekampagner og skræmmepolitik ... det er mennesker af kød og blod, vi har med at gøre. Stå nu ved det, socialdemokrater! Poul Nyrup sagde i 1997: Vi tør godt satse på mennesker og social retfærdighed - samtidig med, at vi er verdens femterigeste land.

Flygtninge. Hvad for en ond cirkel?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce