Ghettoplan. Hvor skal borgere med begrænset indkomst så bo?


Ghettoplan. Hvor skal borgere med begrænset indkomst så bo?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Endnu engang er det lykkes for regeringen at optrappe hetzen mod de svageste i vores samfund. Jeg ved ikke hvorfor, men når man lige synes, det ikke kunne blive værre, så kommer de igen på banen med rystende tiltag. Jeg tænker på det seneste ghettoudspil, der forhindrer borgere på kontanthjælp i at bosætte sig i de udnævnte ghettoer i Danmark.

Jeg finder det diskriminerende ud over alle grænser og har meget svært ved at se, hvad det overhovedet skulle gavne. Vi har i Danmark overstået krisen for længst, og der er skabt arbejdspladser de seneste år, og arbejdsløsheden er faldende. Det betyder, at den gruppe, der er på kontakthjælp i dag, ofte er udfordret med dårligt helbred, psykisk sygdom, sociale problemer, manglende erhvervskompetencer m.v. i forhold til arbejdsmarkedet, hvilket gør deres indtræden vanskelig.

Med et forslag om, at de nu ikke har mulighed for at bosætte sig, hvor de vil, hvad skulle det gavne deres muligheder for at få et arbejde! Det er jo blot med til at stigmatisere dem og deres familier yderligere.

Vi er langsomt ved at umyndiggøre en gruppe borgere, og det næste bliver vel, at de fratages deres stemmeret. "De bidrager jo ikke til samfundet," som beskæftigelsesminister Trols Lund Poulsen udtrykker det!

Alle bidrager med, hvad de kan! Det ville klæde regeringen at gøre noget aktivt lovgivningsmæssigt for at støtte gruppen på kontakthjælp. Alle har ikke forudsætninger for at komme i ordinær beskæftigelse 37 timer om ugen, men lidt har også ret. Det er afgørende ikke at få sat overliggende for højt for den enkelte, men i stedet være realistisk, så kunne mange komme i mål. Det ville give en stor selvtilfredsstillelse for borgerne og gevinst i forhold til samfundet. Der er langt mellem succeserne, når man er på kontanthjælp - og i succes og anerkendelse vokser vi som mennesker.

Det nye tiltag åbner også op for en helt anden problemstilling. Hvor skal borgere med en begrænset indkomst bo? Jeg tror, at mange bor i ghettoerne på grund af nød ... der er ganske enkelt ikke råd til at bo andre steder. Kontanthjælpsmodtagere og deres familier henvises nu til boliger med ringe standard og måske i Danmarks ydreområder, hvor arbejdsløsheden fortsat er høj. God plan, minister!

Ghettoplan. Hvor skal borgere med begrænset indkomst så bo?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce