Giv mig Poul Schlüter og Christian Mejdahl tilbage!


Giv mig Poul Schlüter og Christian Mejdahl tilbage!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Et såkaldt kontraintuitivt mundheld siger, at du skal passe på med at ønske dig en bestemt verdensorden - det kunne hænde at gå i opfyldelse. Justitsministeren skulle skrive sig denne sætning bag øret. For det ser urovækkende ud til, at når han ser et problem, er tendensen den, at det klares med flere og hårdere straffe (skønt overvældende erfaring og forskning viser, de ikke virker), mere kontrol, indskrænkning af borgerrettigheder, kort sagt gunslinger-politik.

Skal vi forstå, at det er sådan en verden, ministeren ønsker. Er det mirakelkuren mod alt det, der falder uden for normerne? Straf til børn, som knapt er kommet i puberteten - ministertavshed om bananrepublik-tilstande i københavnsk retssal om aftalt spil mod sigtede personer, "Ryd hele bulen" som problemløsning på Christiania etc., alt sammen stærkmand-politik, som uvægerligt leder tanken hen på en mand, der ikke kan finde forebyggelse og resocialisering i værktøjskassens rod.

Da den store hammer ligger lige for, kommer alle problemer til at tage sig ud som søm. Oven i dette vil ministeren nu berige vor egen lille del af verden med en endnu skarpere databeskyttelseslov - hvor det dog bemærkes, at det ikke, hvad man fejlagtigt måske tror, er dine data, som skal beskyttes, men derimod myndighedernes udvidede ret til at bruge samme - og hvor du så til gengæld ingen beskyttelse nyder af dine dybt private data, idet myndighederne frit skal kunne dele hvad som helst, når som helst med hvem som helst - og vel at mærke uden, at du spørges eller ved noget som helst om det. For nærværende ser det lykkeligvis ud til, at der er nok ansvarlige til stede i Folketinget til at sende lovforslaget hen, hvor det hører - til glemmeskabet.

PS: Skulle du være heldig at tilhøre den særligt lykkelige skare, som kan messe et "Pyt!" og være ligeglad med beskyttelse af privatlivets fred og med hvor dine personfølsomme data ender, fordi du intet har at skjule, ja, så ryger du altså i gryden med dem, som siger, at de også er ligeglade med ytringsfriheden - fordi de ikke har noget at sige. (E.S.) PPS: Stundom sender denne brevskriver en vemodig tanke til politiker-nestorer, som fx tidligere konservative statsminister Poul Schlüter. Det siges, at han havde (og stadig har!) en ræv bag hvert øre, men han og mange af hans samtids politikere fremstår alligevel som renskurede gentlemen m/k, sammenlignet med meget af dagens her-kommer-farmand-pral, nedgørelse, vulgærsprog, overdrivelser, fiflerier etc., samt politikere, som immer bringer sig selv i situationer, hvor de kan beklikkes på deres hæderlighed.

Med respekt mindes Christian Mejdahl, i Folketinget for Venstre 1987-2007, formand for tinget 2003-2007. Han advarede om politikerleden, som desillusionerer, forgifter og forvitrer forholdet borger-politiker og i sidste ende truer demokratiet. Et ønske om flere af de to sidstnævnte politikertyper sås altså gerne opfyldt.

Giv mig Poul Schlüter og Christian Mejdahl tilbage!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce