Hærvejsmotorvej i klimamodvind


Hærvejsmotorvej i klimamodvind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Når en pæn og sympatisk borgmester fra Viborg spørger sine kollegaer rundt om i Jylland, om de ikke også synes, staten burde forære ham en motorvej, kan det vel ikke forundre nogen, at de fleste af dem mener, at det må staten da gerne. Sådan er vi så large med gaver, som andre skal betale.

Nu er det heldigvis ikke de jyske borgmestre, der skal bestemme, hvad statskassens penge skal bruges til, så vi må sætte vores lid til, at folketingspolitikerne tænker sig lidt bedre om end den jyske motorvejslobby.

Dels har vi i forvejen et tættere motorvejsnet end de fleste andre lande, dels er de jyske trængselsproblemer småting i forhold til, hvad man oplever længere østpå i Danmark, og dels kan det næppe være gået hen over hovedet på motorvejsfolket, at vi faktisk står overfor at skulle begrænse energiforbruget ganske betragteligt inden for de nærmeste år.

Endnu en motorvej vil øge energiforbruget. Jo flere motorveje, jo flere kilometer kører man, og jo hurtigere, man kører, jo mere brændstof bruger man. En væsentlig del af budgettet til Hærvejsmotorvejen baserer sig netop på afgifter, som kommer fra det øgede brændstofforbrug.

Hvis den sympatiske borgmester havde spurgt sine jyske kollegaer, om de ikke ville blive glade for at få opdateret hovedvejene mellem alle de jyske byer, så alle vejene f.eks. var tresporede, ville de formodentlig også have nikket ja til det. Sådanne vejudvidelser ville løse trængselsproblemerne og samtidig være langt billigere og mere klimavenligt.

Nu har Viborgs borgmester i stedet lagt op til en ny Hærvejsmotorvej. Det er en appelsin lige i klimaministerens turban: Han mener, vi er nødt til at brænde alt nordsøolien af for at få råd til at bekæmpe CO2-udslippet (!). Derfor er det vigtigt til det kommende folketingsvalg at sætte kryds ved partier, der ikke nøjes med at tale grønt, men også er klar til at gennemføre en politik, der giver klimamedvind og ikke -modvind.

Hærvejsmotorvej i klimamodvind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce