Hullerne er så store, at det er svært at finde osten


Hullerne er så store, at det er svært at finde osten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev:"Fokus er at finde "hullerne i osten"," skrev chefredaktør Lars Norup ironisk om modstanden mod Mette Frederiksens (S) flygtningeudspil, som han forsvarede i lederen lørdag 9. februar. Men problemet er, at hullerne er så store, at man ikke rigtig kan finde osten.

Hvordan skal man finde et demokratisk land i Nordafrika? Hvordan skal man overtale regeringen der til at acceptere en danskdrevet flygtningelejr i landet? Lader det sig gøre i overensstemmelse med menneskerettighederne om flygtninge at sende flygtninge fra Danmark til en lejr i et andet land? Kan man sende udlændingestyrelsen til Nordafrika lige så let, som de kan sendes til provinsen? Skal flygtningenævnet også holde møder dernede? Og hvordan forestiller man sig, at man får FN med på ideen?

Socialdemokraternes stærkt defensive argument er, at kritikerne må anvise en anden løsning. Lars Norup skriver: "... man kan godt blive lidt skuffet over, at der sjældent kommer konstruktive forslag til løsninger." Nu har jeg jo gjort mig til kritiker og vil gerne pege på løsninger, som allerede er fremsat for længst.

Vigtigst er at tage afstand fra den naive tro, at der er en snuptagsløsning, som rydder alle problemerne af vejen. Den har jeg været med til at bekæmpe i de sidste mange år, da jeg var socialdemokrat. Vi socialdemokrater skød netop de samme løsningsforsøg ned, da de kom fra andre partier og grupper.

Derefter er løsningen det lange seje træk, vi allerede er i gang med. Her finder vi endelig et lille stykke stykke "ost" i det socialdemokratiske forslag. Vi skal øge bistanden til flygtningelejrene i nærområderne. Det er godt, fordi et tilbud om undervisning på kort sigt vil mindske tilskyndelsen til at flygte for at give børnene en fremtid. Det skulle være gjort forlængst.

Men "osten" bliver straks halveret, fordi pengene ifølge S skal tages fra den langsigtede hjælp til afrikanske lande. Den hjælp er bydende nødvendig for, at de afrikanske befolkninger kan komme i gang med at udnytte de rige naturressourcer, der findes - de største reserver i verden. Det er det eneste, der kan fastholde de unge mennesker i deres egne lande.

Herhjemme må vi have et mere realistisk syn på integrationen. Der er faktisk mange flere, der bliver integreret, og tallet er stigende. Så hold op med at tale de fremmede ned. Lad være med at udpege og pege fingre ad "ghettoområder", og lad være at udnævne andre områder til eventuelt kommende ghettoer (jeg har aldrig trods grundig læsning af Folkebladet set, at Ellekonebakken skulle være et problemområde).

Prøv i stedet på landsplan at tale integrations-succeserne op, som det allerede sker her i Viborg.

Hullerne er så store, at det er svært at finde osten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce