Hvor skal 100 mill kr. til Kvols-boringen komme fra?


Hvor skal 100 mill kr. til Kvols-boringen komme fra?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Kære Borgmester Ulrik Wilbek. Det må være ekstra dejligt at starte som demokratisk valgt borgmester med styr på økonomien og sag nr. 1 på økonomi- og erhvervsudvalgets dagsorden på onsdag indledes med Overordnede kommentarer til årsregnskabet: "Der er tale om et meget tilfredsstillende regnskab..."

Men er det skønmaleri? Det fremgår ikke umiddelbart, hvor de 100 mill kr., som det forrige byråd med borgmesteren i spidsen "bevilgede" til geotermi-projektet i 2012, og som Energiklagenævnet for snart 1,5 år siden ikke fandt grundlag for at pålægge fjernvarmeforbrugerne efter varmeforsyningsloven, fordi det strider mod den forbrugerbeskyttelse, der er forudsat i Loven.

Alligevel har Energi Viborg opkrævet pengene hos fjernvarmeforbrugerne og endog brugt tid og penge på bureaukrati, tabt voldgift og dyre advokater m.v.

Fjernvarmeforbrugerne skal selvfølgelig kun pålægges udgifter, der har hjemmel i varmeforsyningsloven. Opkræve mere ligner til forveksling mandatsvig.

Hvor længe skal ledelsen i Energi Viborg fortsætte med at bruge forbrugernes/skatteborgernes penge? Vil det ikke være bedre nu enten:

  1. a) At byrådet nu betaler for de aktiviteter, byrådet har bestilt, selv om forbrugerne i Viborg Fjernvarme den 24. april 2012 afsatte bestyrelsen med følgende erklæring "På baggrund af bestyrelsens forvaltning af det mandat, den fik ved generalforsamlingen i 2009 til undersøgelse af geotermisk varme, udtrykker generalforsamlingen sin mistillid til den samlede bestyrelse."

eller

  1. b) At byrådet snarest muligt overdrager varmeproduktionen inden for Viborg Fjernvarmes område til Viborg Fjernvarme jf. konstitueringsaftalen og sælger aktiviteter og ressourcer fra Energi Viborg i passende omfang til et andet energiselskab, der har meget bedre styr på de demokratiske spilleregler - lige som fiber-projektet for nogle år siden, da Energi Viborg heller ikke havde styr på demokratiets spilleregler.

Hvor skal 100 mill kr. til Kvols-boringen komme fra?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce