Jeg fik livstid - tyven fik to måneders betinget fængsel


Jeg fik livstid - tyven fik to måneders betinget fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Jeg fik livstid. Indbrudstyvene kunne måske få 2 måneders betinget fængsel eller 40 timers samfundstjeneste for deres kriminelle handlinger, hvis de i det hele taget blev anholdt.

I de tilfælde, hvor en kriminel er blevet taget på fersk gerning og anholdt, ender det ofte som ovenfor nævnt. For der er ikke bygget fængsler nok til at imødekomme det virkelige behov. Selv om man kan finde argumenter for, at man bliver ikke mindre kriminel af at sidde i fængsel, så forholder det sig således, at hverken storrygere, alkoholikere eller ludomaner holder ikke op med deres laster, før de selv ønsker det, ej heller indbrudstyve. De oplever en lykkerus hver gang, det lykkes. Derfor skal fængselsopholdet indeholde både positive og negative oplevelser for de dømte.

Politiet påpeger, at de bruger de resurser, de får stillet til rådighed, til de opgaver, der er mest presserende. Berigelseskriminalitet, indbrud og tyveri er ikke betragtet som særlig alvorlig kriminalitet af den lovgivende og dømmende magt. Der bliver en gang imellem skrevet og talt om, hvad der kan gøres for at gøre den slags kriminalitet mindre fristende for udøverne, men noget konstruktivt lader man vente.

Der er ingen fokus på, hvordan indbruds-kriminalitet påvirker os, der har været udsat for det. Første gang, vi havde indbrud, var det sikkert en stakkels narkoman, der fandt vores smertestillende medicin. Anden gang, vi havde indbrud, glemmer vi aldrig. Alt indhold i skabe og skuffer var hevet ud på gulvet og lå i fuldstændig uoverskueligt rod.

Alle min kones gamle arvesmykker og smykker, som jeg har givet hende, var væk. Der var lavet bygnings ødelæggelser for flere tusinde kroner. Det værste er, at jeg har udviklet uhelbredelig paranoia, som påvirker min nattesøvn stærkt. Jeg vågner flere gange hver nat, hvor jeg tror, jeg kan høre lyde, som gør mig utryg, og når jeg drømmer, er det ubehagelige mareridt.

Politikerne taler en del om skærpelse af strafudmåling ved psykisk og fysisk vold, men den psykiske eftervirkning bliver indbrudstyve ikke straffet for med den nuværende lovgivning.

Jeg fik livstid - tyven fik to måneders betinget fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce