Korruptions-beskyldning: Så krakelerede overfladen


Korruptions-beskyldning: Så krakelerede overfladen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Af Erland Aarup, Sdr. Rind
Luftfoto Viborg
Læserbrev. 

Læserbrev: Det var midt i julefreden, og ved gennemlæsning af avisen det skete. Overskriften på forsiden fortalte kort og præcist, at lokale byrådspolitikere beskyldes for korruption. Virkelig en bombe under julefreden.

På avisens næste side blev det gentaget, og borgmesteren blev forelagt sagen. Frem med beviserne. Vi er på kanten af injurier, lød det fra Wilbek. Skandaløst, hvis det er rigtigt, kunne man læse i Lars Norups leder i samme avis.

Det tog ikke lang tid at finde ud af sagens sammenhæng. Den har sit udspring i den efterhånden langstrakte "føljeton" om de omstridte lokalplanforslag til boliger i det grønne område mellem Hald Ege og Viborg. Alle, der holder vores gode lokale avis, har ikke kunnet undgå at bemærke, at Hald Ege-borgerne slet ikke er varme på de planer.

Det har bevirket, at den demokratiske proces ikke blot har givet forvaltning og politikere ekstraarbejde, men også skabt en voksende utilfredshed hos borgerne med de her politikere og embedsmænd, der ikke har kunnet fatte, at man ikke ville have det grønne område skiftet ud med boliger. Demokrati er virkelig ikke så lige til.

Ikke så overraskende, at den demokratiske proces ender ud i en ikke konstruktiv kamp mellem borgere og politikere.

Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen. Lige siden Facebook dukkede op, er de lukkede Facebook-grupper blev en del af kampen mellem borgere og deres politikere. Skolelukninger og planlægning af biogas- og vindmølleanlæg. Nu er det ikke sådan, at lukkede Facebook-grupper har det bedste ry. Børn og unge har for længst bevist, at det er et fantastisk redskab når det drejer sig om mobning og lignende ubehagelige ting.

I avisen kunne man læse, at det pæne Hald Ege område også har en lukket Facebook-gruppe. Det var herfra, korruptions-rygter stammede. Når det drejer sig om en lukket gruppe, kan man med sine opslag i vrede og frustration sagtens få én fjer til at blive til fem høns eller mere.

Men ikke bare det. Den demokratiske debat og samtale bliver sat uden for døren, og moralen falder. Man er med til at skabe en ubegrundet politikerlede. For hvor bliver demokratiet af? Politikere og embedsmænd byudvikler jo ikke planløst. Og boligområder springer ikke bare ud af den blå luft. Lodsejerne er nødvendige og vigtige medspillere her.

Hald Ege området er ikke uden grund kendt for masser af rekreative arealer af forskellig slags. Det er ingen mangelvare. Mange bysamfund vil være ovenud lykkelige, hvis de fik mulighed for samme mulighed for byudvikling. Det burde være langt under de pæne Hald Ege borgeres standard at synke til de processer, der ofte præger en lukket Facebook-gruppe.

Så se dog at få den gruppe lukket eftertrykkeligt ned og komme videre på en anstændig måde. Det er overhovedet ikke nok, at ophavspersonen til opslaget i den lukkede gruppe har trukket/fjernet opslaget, hvis luften skal renses mellem borgere og politikere.

Jeg vil ønske jer alle et godt nytår og et godt positivt borgermøde om jeres lokalplaner.

Korruptions-beskyldning: Så krakelerede overfladen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce