Låste døre. Stå fast, politikere i Viborg


Låste døre. Stå fast, politikere i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: "Viborg vil trodse loven" , "dørene skal forblive låst på Egeskovhus" og "Viborg lader hånt om henstilling". De tre udsagn er at læse på forsiden af folkebladets lørdagsudgave (27. januar).

Jo, ganske rigtigt: Det handler om Egeskovhus i Hald Ege. Her forlod en syvårig pige i sommer institutionen via en ulåst dør og gik derfra ud i en lille sø med en tragisk ulykke til følge, nemlig druknedøden. Herefter blev en skærpet sikkerhed sat i værk - dørene låstes, så børnene ikke uden videre kunne forsvinde. Det var klogt, nødvendigt og rigtigt, for der skal tages hensyn til, at ikke alle børn har et kognitivt niveau, der gør, at de kan tage vare på sig selv.

Men nu har Socialtilsyn Midt henstillet, at der igen skal være ulåste døre i institutionen, fordi låste døre strider mod den gældende lovgivning. Nuvel - lov er lov, og den skal man følge. Men der findes forkerte og idiotiske love, som normalt tænkende mennesker ikke vil følge. Det gælder blandt andre en handlekraftig byrådspolitiker her i Viborg, nemlig Per Møller Jensen (S), formand for børne- og ungdomsudvalget.

Politikerne her mener, at "børnenes sikkerhed på Egeskovhus vejer tungere end lovgivningen, der pålægger institutionen at åbne døre". Bravo, Per Møller Jensen og udvalgets medlemmer. I tør tale "Roma midt imod"! Det skal I have stor ros for. I lader jer ikke skræmme af, at der (nok) kommer et påbud fra Socialtilsynet. Gør der det, kan I så via lokale folketingspolitikere ta´ initiativ til at få ændret lovgivningen på området.

Adskillige forældre har givet udtryk for, at de er nervøse for, hvad der fremover kan ske, dersom deres børn igen skal opholde sig i institutionen med ulåste døre. Jamen, det er så sandelig fuldt forståeligt! Selv om jeg ikke indefra kender dagligdagen på institutionen, skal der ikke megen fantasi til at forestille sig, hvor meget vanskeligere det er for personalet at passe på børnene i ulåste bygninger.

Kære Per Møller Jensen og udvalgsmedlemmer: Stå fast! Selvfølgelig gør I det rigtige, for børnenes sikkerhed kommer forud for nogle tåbelige bestemmelser, der - hvis de følges- intimiderer forældrene, fordi de indebærer store risici for de børn, som ulykkeligvis ikke kan tage vare på sig selv.

Låste døre. Stå fast, politikere i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce