Læserbrev: Nej til møllerne - følg byrådets beslutning!


Læserbrev: Nej til møllerne - følg byrådets beslutning!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Af Lone Langballe, medlem af Viborg Byråd og regionsrådet for Dansk Folkeparti.
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: Lad det være sagt med det samme. I Dansk Folkeparti mener vi, at den bedste placering af kæmpevindmøller er på havet. Her udnyttes deres kapacitet optimalt. Langt nok fra land kan de ikke genere nogen, hverken dyr eller mennesker.

Dette synspunkt står vi alene med. I forrige byrådsperiode vedtog byrådet på baggrund af en langstrakt følelsesladet debat, at der skulle laves en retningslinie for placeringen af vindmøller på 25-150 meter i Viborg Kommune. Denne var vi nogen, der troede skulle sikre, at folk ikke blev gjort unødigt bekymrede for, at deres område blev udset fremover.

Udenfor de otte nævnte områder kunne der blot gives administrativt afslag. Det var da nemt at administrere, og folk kunne så se på kortet i retningslinien, hvor de fremover kunne forvente, at der kom vindmøller af den kaliber. Hermed kunne kommunen spares meget bøvl, og folk kunne sove trygt om natten.

Sådan kom det så ikke til at gå. Skidt pyt med retningslinier, for vi er en erhvervsvenlig kommune. Har man penge, så kan man få alt til at ske, og vupti vupti får byrådet forvaltningen til at stå på hovedet for at tækkes jordbesiddere og statskassespekulanter. Naboer, landsskabs- og dyrebeskyttere må så belæres om CO2 udledninger o.l.

De 2 placeringer af henholdsvis 3 møller á 150 meter ved Tolstrup og de 8 ved Nr. Vinge er ikke med på kortet i retningslinien. Altså burde det være så nemt som at klø sig i nakken at give afslag. Men nej, retningslinien med de 8 placeringer skal nu forstås sådan, at hér må møller gerne stå uden yderligere behandling, mens spekulanter fortsat kan søge om andre placeringer.

Dette er helt imod intentionen for udarbejdelsen af retningslinien. Nu handler det slet ikke om tryghed for borgere i Viborg Kommune. Det handler om at omgå lokale "vindmøllemodstandere", altså dem, der må betale prisen i form af støj, lysglimt, ødelagt udsigt og forringede huspriser.

På onsdag 8 dage skal byrådet tage stilling til, om der nu skal udarbejdes en miljørapport. Min opfordring til mine byrådskolleger skal være - tag og hold jer til retningsliniens intention og drop videre behandling af mølleplacering ved Nr. Vinge og Tolstrup.

Læserbrev: Nej til møllerne - følg byrådets beslutning!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce