Man har pligt til at stemme


Man har pligt til at stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Man har pligt til at stemme. Måske ikke i juridisk forstand og heldigvis for det. Men alle, der kan, har pligt til at stemme til byråds- og regionsvalget.  Det skylder vi hinanden.

Vi har på vores tre frie skoler i Hald Ege et dannelsesmål: Eleverne skal få lyst til at engagere sig i og tage ansvaret for fællesskabet  - både det lille på skolen men også det store - samfundet - og blive aktive medborgere.  

Vi har stemmepligt. Også på grund af dem, der har kæmpet for demokratiske rettigheder og rundt omkring gennem tiderne døde, kom i fængsel eller flygtede, fordi de kæmpede for at få retten til at være med til at bestemme. Og stemme på nogen. Dermed har vi en etisk, demokratisk pligt, der langt vigtigere end valgtes udfald. Vi har noget, vi skal passe på.

Det er vildt bekymrende, hvis et demokratisk engagement overlades til enten en elite, der har læst sig kloge på samfund og kommuner, men ikke rigtig ved, hvad der rører sig i virkeligheden. Eller til en populisme, hvor man lige hurtigt kan mene hvad som helst uden gennemtænkt hensyntagen til helhed og nuancer.

Mellem eliten og populismen ligger folkeligheden, der netop kommer til udtryk i en lidenskabelig optagethed af det fælles, der binder os sammen som folk, kommune og region. Hvor meninger brydes i gode samtaler, politiske diskussioner og livgivende uenighed.

Vær også nådig over for de politikere, der faktisk vil noget med deres by eller egn. Alle os tosser, der hænger på de alt for mange valgplakater rundt i lygtepælene. Ret lige på en plakat eller to, hvis de hænger lidt skævt, når I går forbi. Og bær over med, at I har fået 15 valgfoldere i jeres postkasser. Eller skal løbe spidsrod i gågaden på lørdag mellem politikere, der uddeler roser, gulerødder, balloner eller gammelmands-bolsjer.

Det sker kun, fordi vi - alle kandidater fra alle partier - er levende optagede af og dybt engagerede i Viborg Kommune - holder af den og vil noget med den. Og så pokkers gerne vil være med til at udvikle den og passe på dens borgere.  Det - og at I stemmer - er demokratiets forudsætning. 

 

Man har pligt til at stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce