Nærhed i erhvervsfremmeindsatsen


Nærhed i erhvervsfremmeindsatsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: "Forenklingsudvalget" har barslet med 26 anbefalinger til, hvordan vi kan gennemføre en tiltrængt forenkling og effektivisering af erhvervsfremmeindsatsen i Danmark. De fleste af anbefalingerne er rigtig gode og vil bringe os fremad som nation. Der er desværre en undtagelse.

I dag er den erhvervsfremmende indsats fordelt på hele tre niveauer: staten, regionerne og kommunerne. Derved får vi for lidt effekt til gavn for virksomheder og iværksættere for de skattekroner, der bruges på området. Derfor skal der ryddes op, forenkles og fokuseres - gerne ved at det regionale niveau helt udgår.

Imidlertid har forenklingsudvalget anbefalet en stærk centralisering, som jeg er dybt uenig i. Jeg bakker således fuldt op om borgmester Ulrik Wilbek og andre, der har råbt vagt i gevær. Vi skal absolut ikke have et topstyret system, der er langt væk fra virksomhederne. Herunder de mindre virksomheder, der for alvor kan blive klemt i en centralistisk model.

I stedet skal vi forbedre mulighederne for at løse helt konkrete lokale udfordringer og sikre en god erhvervsservice til de lokale virksomheder - små som store. Og derved understøtte vækst og jobskabelse i alle dele af landet.

Denne vigtige målsætning harmonerer i min optik ikke med centralisering i nogle få erhvervshuse, der i sagens natur kommer til at ligge i stor afstand fra virksomhederne - uden den fornødne lokale indsigt. I stedet bør man styrke og koncentrere indsatsen i hver enkelt kommune, så der også sikres tæt sammenhæng med kommunens udviklingsstrategier, fysiske planlægning og andre erhvervsrelaterede aktiviteter. Alt sammen inden for rammerne af en slagkraftigt national erhvervsfremmestrategi.

Jeg håber, at beskæftigelsesministeren lytter nøje til de kraftige signaler, der i disse dage kommer fra landets kommuner og lokale erhvervsråd. Der skal være nærhed i erhvervsfremmeindsatsen!

Nærhed i erhvervsfremmeindsatsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce