Nye boller på suppen


Nye boller på suppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Hvis jeg skal være helt ærlig, så var det ikke på grund af min holdning til flygtninge-, asyl- eller integration, at jeg meldte mig ind i Socialdemokratiet. Det er heller ikke et emne, som jeg har været dybt involveret i de seneste 12 år - men det er et emne, hvor jeg holdningsmæssigt har rykket mig de seneste par år.

Hvorfor? Fordi det vist er synligt for alle, at der skal ske noget i forhold til den indsats, der har været lanceret. For den har ikke løst de udfordringer, som vi har stået over for.

En del af min erkendelse har også været - at hvis vi skal have råd til velfærden - altså gode forhold for ældre, børn, unge og syge, og folk der ellers har brug for hjælp, så er vi nødt til at få styr på "området".

Det er heller ingen hemmelighed, at udlændingeområdet hænger tæt sammen med retsområdet - og jeg synes, at det er trist at se, at flere lovforslag er lavet på baggrund af hårdkogte kriminelles adfærd, som har anden etnisk oprindelse end dansk.

Det værste, jeg har set i år, er forsalget om, at man ikke længere må vælge sin egen forsvarer på baggrund af, at der er nogen "som presser systemet" - så sagerne trækkes i langdrag! Helt ærligt - det er virkelig skræmmende set i forhold til den enkeltes retssikkerhed.

Der findes næppe mange andre områder, som vækker så store følelser som udlændingepolitikken. En af grundende til det skyldes måske, at flere og flere oplever konsekvenserne af, at integrationen ikke er lykkedes.

Lige nu lader vi de svageste i stikken. Dem der ikke kan eller har råd til at flygte - men som dybest set har mest brug for hjælp. Derudover skal vi ikke stiltiende kigge på og acceptere, at der er mennesker, der drukner i Middelhavet eller udsættes for vold og overgreb under deres flugt.

Målet må være, at færre er nødt til at flygte, og at flere kan skabe sig en fremtid i deres eget land. Hver eneste gang, der bruges 135 kr i Danmark, bruges der én krone i nærområderne. Det vender forkert - og derfor skal vi ændre det, så dem, som har mest brug for hjælpen, også er dem, der får den!

Danmarks skal have kontrollen igen, derfor vil S indføre et loft over, hvor mange nye ikke-vestlige udlændinge, der kan komme til Danmark på et år. Så vores boligområder, skoler og arbejdspladser kan følge med. Når vi skal hjælpe, så skal vi gøre det ordentligt, det har både den enkelte og fællesskabet fortjent.

Derimod skal Danmark igen tage imod kvoteflygtninge gennem FN-systemet. Og vi skal bruge langt flere penge på at hjælpe i de nærområder, hvor langt hovedparten af verdens flygtninge i dag befinder sig.

Det er ikke et let emne - og der er mange følelser på spil. Jeg håber, at forslaget fra S kan samle hen over midten - for de bedste politiske resultater opnås som bekendt i fællesskab.

Nye boller på suppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce