Offentlig omsorgssvigt af plejebørn


Offentlig omsorgssvigt af plejebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Vi skriver dette læserbrev på vegne af flere plejefamilier i Viborg Kommune. Det sker desværre ikke kun i andre kommuner, det vi ser på tv, det sker også i Viborg! Vi er nogle plejefamilier, der gennem tiden har oplevet offentlig omsorgssvigt af vores plejebørn fra Viborg Kommune.Vi oplever stor udskiftning af sagsbehandlere, hvilket kan have store konsekvenser for barnets anbringelse. Vi får mundkurv på og bliver truet med fyring på grund af samarbejdsvanskeligheder og fjernelse af plejebarn, når vi stiller kritiske spørgsmål til sagsbehandlingen.Vi oplever, at loven ikke overholdes angående børnesamtaler og handleplaner, hvilket giver problemer ved regodkendelse ved socialtilsynet, samt at familieafdelingen endog ikke følger teamslederes anbefalinger.

I forhold til vores kontrakter med Viborg Kommune står der skrevet, at plejebarnet forventeligt indgår som en integreret del af plejefamilien og en naturlig del afplejefamiliens sociale liv, hvilket er en selvfølge for os som plejefamilier. Vi oplever desværre, at Viborg Kommune anvender "clear cut" (når kommunen fjerner plejebarnet, med få timers varsel, eller det ikke kommer hjem efter aflastning og får lov at tage afsked med sin plejefamilie) og fratagerplejebarnet alle rettigheder.

Vi ser også eksempler på at kommunen bruger kortsigtede løsninger og flytter sårbare 16-årige ud i egen lejlighed. Hvor er den langsigtede plan for de anbragte unge? Vi oplever, at både plejebarn og bioforældre får at vide af rådgiver, at de ikke må tage kontakt til plejefamilien! Den familie, de har boet hos, fejret jul, fødselsdag og ferie med igennem mange år. Hvordan kan det være barnets tarv?Viborg Kommune ønsker ingen informationer fra barnets plejefamilie gennem flere år, hvilket betyder, at de intet aner om barnets dagligdag, medicin, aftaler med psyk., legeaftaler osv., når vi prøver at give informationerne videre til institutioner eller sagsbehandler, får vi at vide, at sådan arbejder de ikke. De får de informationer, de skal bruge, gennem rådgiver, en rådgiver, som har mødt barnet én gang i 20 minutter! Det kan ikke være rigtigt, at det er den måde, kommunen vil behandle børnene på.Vi mener i den grad, at det er offentlig omsorgssvigt! Det at man ikke ønsker informationer og den viden, vi som plejefamilier har tilegnet os gennem mange år, betyder, at barnet igen starter forfra!

Hvor er barnets tarv? Mange af de anbragte børn har diagnosen tilknytningsforstyrrelse, hvilket kommunen i den grad er medvirkende til. Vi har igennem voresnetværk af plejefamilier oplevet, at der er en stigende tendens til, at plejefamilier hverken føler sig hørt eller inddraget i arbejdet med de sårbare børn. Dog oplever man, at i handicapteamet fungerer det helt anderledes, der bliver man inddraget og hørt.Vi håber at Viborg Kommune vil begynde at se plejefamilier som samarbejdspartnere omkring barnet, lytte til plejefamilien og deltage i møder og ikke mindst svare på mails. Det kan lade sig gøre, det oplever vi i samarbejdet med andre kommuner.Vi ønsker, at der samarbejdes om at hjælpe og støtte de sårbare børn og unge, som har så meget brug for det.Det her kan Viborg Kommune med børneunge indsatsen "lys i øjnene" gøre meget bedre!

Offentlig omsorgssvigt af plejebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce