Politik. Dobbeltmoralen kender ingen grænser


Politik. Dobbeltmoralen kender ingen grænser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Regeringens dobbeltmoral kender ingen grænser. Ovenpå et stunt om omflytning af nogle tusinder arbejdspladser, er sagen om salget af vaccineproduktionen på Statens Serum Institut aktuel igen. Salget af vaccineproduktionen er i sandhed en skandale, hvor vi som samfund ikke blot taber væsentlig viden, men også har tabt økonomisk på handlen, der skete til et saudiarabisk familiedynasti med forbindelser til Muslimske Broderskab.

Den Venstre-minister der netop har rejst landet rundt på en promotion-tour, Sophie Løhde, sagde om salget til Information:

"Nu kører virksomheden videre i privat regi, og det er set ud fra en økonomisk betragtning en god løsning for den danske stat, som slipper for et stort årligt underskud".

Reelt har vi som samfund ikke blot foræret en værdifuld virksomhed væk, men sendt penge med ud af landet, og endda til et samfund som repræsenterer værdier vi ikke kan sympatisere med. Ingen af de ansvarlige politikere vil udtale sig om sagen - de kryber ned i deres huller, frem for at stå frem og tage et ansvar.

Statsrevisorerne undersøger nu forløbet, men det er jo kun toppen af isbjerget: SKAT er gennem årene mishandlet og nedskåret til ukendelig. Derpå kritiseret for ikke at være effektiv nok, og den ene skandale efter den anden er rullet op. Mange arbejdspladser er tabt i processen.

Det danske postvæsen som oprindeligt var en vigtig del i hele samfundets demokratiske udvikling og sammenhængskraft er delvist privatiseret, opdelt, omlagt og nedskåret. Gode arbejdspladser er væk, og skal nu erstattes at billigst mulige ansatte og chauffører. De ansatte udsættes for det ene ledelseseksperiment efter det andet, og kan kun se måbende til.

DSB var en meget vital del af vores fælles infrastruktur. DSB er af den borgerlige regering udsat for det ene angreb efter det andet, hvor man vil udlicitere den del af DSB, der netop giver overskud - dvs. igen forære samfundsværdier væk. Så har man samtidig skabt sig argumenter for næste overgreb.

Regeringens egen inkompetence til at lede offentlige institutioner bruges som undskyldning for at privatisere driften; men reelt er det regeringen, der bevidst skaber problemerne.

Politik. Dobbeltmoralen kender ingen grænser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce