Politik. Nye Borgerlige vil fjerne registreringsafgiften


Politik. Nye Borgerlige vil fjerne registreringsafgiften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Af Peter Grydehøj, Løgstrup, Folketingskandidat for Nye Borgerlige
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: Registreringsafgiften på nye biler, ja, på motorkøretøjer i det hele taget, medfører, at køb af en ny bil for mange mennesker bliver en af deres næsthøjeste investeringer i tilværelsen - efter huskøbene.

Nye Borgerlige vil fjerne registreringsafgiften helt og aldeles på nye biler.

De seneste 3 års sænkning af registreringsafgiften har - mod politikernes forventning - ikke skabt nedgang i provenuet til staten. Tværtimod er der kommet flere penge i vores fælles kasse. Dette skyldes, at der naturligvis stadigvæk betales moms af bilsalget, og befolkningen i forbindelse med afgiftslettelse er tilbøjelig til at købe flere, bedre (og dyrere) biler.

Derved stiger momsindtægterne. Og til trods for afgiftsnedsættelsen giver det altså et øget nettoprovenu til staten.

Hvorfor vil Nye Borgerlige fjerne registreringsafgiften?

Registreringsafgiften er en skat på mobilitet. Den er en af de mest væksthæmmende afgifter, vi har. Og da der er tale om store beløb for den enkelte familie, har denne afgift en afgørende betydning for den enkelte families økonomi.

I den del af Danmark, der ligger uden for de store bysamfund (store områder i bl.a. Vestjylland), er den kollektive trafik mangelfuld og for Region Midts vedkommende har letbaneeksperimentet i Aarhus drænet så meget i regionens kasse, at busruten, der betjener vores lille lokalsamfund, er lukningstruet pr. 1. april 2019.

I et senere læserbrev vil jeg oplyse om, hvorledes Nye Borgerlige vil klare det provenutab, der trods alt vil komme med en fuldstændig fjernelse af afgiften på nye biler. Foreløbigt vil jeg nøjes med at påstå, at der er sammenhæng i Nye Borgerlige økonomiudspil. Finansieringen er der sørget for.

Afslutningsvis skal nævnes, at den problematik, der på det seneste har været fremme i medierne angående refusion af betalt registreringsafgift på eksportbiler, hvor der har været uregelmæssigheder, idet eksportørererne havde sat værdien (og dermed det forventede tilbagebetalingsbeløb) rigeligt højt, naturligvis forsvinder med Nye Borgerliges forslag.

Der bliver ikke længere behov for Told og Skat i denne sammenhæng. Momskontrollen bliver eneste område, hvor det offentlige fremover er involveret.

Registreringsafgiften vender - som de fleste andre afgifter - den tunge ende nedad. Den er tungest at leve med for de, der ikke har ret mange penge. De velbjærgede køber de biler, de vil have - uanset afgifter eller ej.

I resumé: Nye Borgerlige vil afskaffe registreringsafgiften. Det er skat på mobilitet. Den er væksthæmmende og mest belastende for danskere med få økonomiske midler.

Du er naturligvis velkommen til at kommentere dette indlæg. Gør det gerne i avisen, men hvis jeg skal have en chance for at kunne gå i dialog med dig, så drop venligst også din eventuelle kommentar på min Facebook-side:

Peter Grydehøj - Nye Borgerlige

Folketingskandidat i Vestjyllands Storkreds

Venlig hilsen

Politik. Nye Borgerlige vil fjerne registreringsafgiften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce