Politik. Rabiate påstande om natur og landbrug


Politik. Rabiate påstande om natur og landbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Flemming Fuglede fra den rabiate landbrugsorganisation BL slår sine egne rekorder igen og igen. Det sættes i relief netop i disse dage, hvor vi erfarer, at kvælstofforureningen af vores vandløb er langt større, end vi troede, og større end det politisk besluttede niveau.

Når nogen udtrykker sig kritisk over for brugen af gift i fødevareproduktionen, antibiotika i svineproduktion m.v., er Fuglede på banen, og han bruger alle kneb for at få sine meninger frem: Han skriver, at "vi" - underforstået det industrielle landbrug - "producerer" rent grundvand. Det er ren manipulation af avislæserne. Grundvand er ikke et produkt af nogen produktion. Grundvandet er en del af et mangfoldigt og rigt vandkredsløb - som mange steder netop ødelægges ved en unaturlig indgriben. Dernæst skriver han at kemi - det vil sige sprøjtegifte "redder" afgrøder fra at gå til i insektangreb. Det er også et godt eksempel på manipulation af læserne. For det første kan man udmærket dyrke afgrøder uden brug af gift. Den økologiske produktion stiger år for år, og forhåbentlig har vi på et tidspunkt et landbrug, der er helt økologisk.

Men formuleringen hvor Fuglede skriver, at man "redder" en afgrøde fra et insektangreb, illustrerer et natursyn, heldigvis kun få har, nemlig at insekter er skadedyr. Tværtimod indgår insekter, som ethvert skolebarn ved, i fødekæden, og vores fuglebestand og dyreliv i øvrigt afhænger af en balance i naturen. Den balance er allerede overskredet, og vi har i dag en situation, hvor en række fuglearter er stærkt reducerede. Det er ærgerligt, at Fuglede søger at fremstå som repræsentant for dansk landbrug. Han repræsenterer heldigvis kun et mindretal. Dansk landbrug er en afgørende del af vores kultur og samfundsform, men landbrugets stordrift og industrielle produktion har meget store konsekvenser for vores natur og dyreliv. Derfor bør landbrugsproduktionen omlægges, så der kommer fokus på mangfoldighed og økologi. Det vil være godt for landbruget selv og vores fælles naturværdier.

Politik. Rabiate påstande om natur og landbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce