Politik. Spild af dyrebar livstid


Politik. Spild af dyrebar livstid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Bilpendlere bruger i dag langt flere timer på vejene end i 2007. Det hænger sammen med, at flere og flere er villige til at køre længere for at arbejde. Jeg finder det glædeligt, at borgere er parate til at pendle mere i en tid med stort behov for alle hænder og hoveder. Vi har brug for mobilitet og fleksibilitet på arbejdsmarkedet.

Men når flere og flere dagligt pendler, så øger det presset på det vejnet, som i forvejen er præget af trængsel og behov for opgradering. Dertil kommer virksomhedernes behov for effektiv godstransport på vejene. Gode veje uden kø betyder lavere omkostninger og bedre miljø. Og så et vigtigt faktum: Langt de fleste borgere i dette land kan ikke betjenes af den kollektive transport - tog og busser. De er komplet afhængige af bilen.

Vi er derfor nødt til at prioritere at få bygget bedre veje. Dels for at sikre fremdriften og dermed undgå spild af dyrebar livstid. Dels for at sikre et sammenhængende Danmark i bedre balance. Den danske vækst skal ikke holde i kø på vejene. Hjulene skal holdes i gang. Bogstaveligt talt.

Der skal naturligvis ikke bygges motorveje over det ganske land. Mange steder er behovet relativt billig udvidelse til 2+1 vej. Konkret for Viborg haster det med udbygning af Rute 26 mod Aarhus samt anlæggelse af den jyske parallelmotorvej.

Vi politikere har en bunden opgave. Der må og skal investeres klogt og massivt i et bedre vejnet i de kommende år. Vi kan ikke stå model til, at titusinder af danskere spilder tid i trafikken hver dag. Opgaven er, at vi - på tværs af partiskel - samler kræfterne om at lave en robust og fuldt finansieret masterplan for opgradering af vejnettet frem mod 2030 - med perspektiver for videre udbygning af infrastrukturen frem mod 2040. Tid er en knap ressource. Lad os tænke langsigtet og udvise rettidig omhu.

Politik. Spild af dyrebar livstid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce