Politik. Vindmøllemodstanderes moralske kompas


Politik. Vindmøllemodstanderes moralske kompas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Et foreløbigt lavpunkt er nået i debatten om vindmøller ved Tjele Langsø med et debatindlæg i VSF mandag den 7. januar. Vindmøllemodstanderen fra Bigum Søhuse drømmer sig tilbage til Torsten Nielsens borgmestertid. "Dengang kunne vi vindmøllemodstandere få taletid, og der blev virkelig lyttet til os, og der blev også svaret". Det var virkelig tider.

Helt anderledes er det nu. Ingen lydhørhed overfor os og vore gode argumenter. Borgermødet var bare en formalitet. Sagsbehandlingen i forvaltningen er helt uacceptabel og slet ikke i overensstemmelse med vore fakta. Der er ligefrem tale om skandaløs manipulation.

Ifølge Bent Kiertzner er moral, etik og anstændighed ikke længere tilstede i kommunens sagsbehandling.

Byrådsmedlem Elo Nielsen skriver i et indlæg på samme side i avisen nogle linier om, "at samarbejdet med borgerne i nogle mindre lokalsamfund er udfordret - vindmøller i Faldborgdalen og ved Tjele Langsø og biogasanlæg ved Vammen".

Nu skal Elo Nielsen lige huske på, at der også er mange andre borgere ude i lokalsamfundene. Borgere som ser mere nøgternt og nuanceret på de nævnte projekter. Men ellers har han ret.

De hardcore vindmøllemodstandere samarbejder ikke. Deres virkelighed med argumenter og tal skal godtages af politikere og forvaltning. Sker det ikke, fyrer man som her en bredside eller flere af og anklager forvaltningen for mangel på etik, moral og anstændighed. Andre hyrer en advokat for at kunne presse forvaltning og politikere mest muligt.

Der bliver ikke fejet for egen dør, hvis man er møllemodstander. Alt bliver taget med, når der skal protesteres mod vindmøllerne. Hvad skal man mene om den moral?

Det sker alt sammen ud fra den simple visdom, at ude på landet er det os vindmøllemodstandere, der bestemmer hvordan vi vil have det her. Det er vores virkelighed, og den vil vi have love at have i fred og ro. Der skal ikke være noget der generer os. Punktum! Kommunens sammenhængskraft er os uvedkommende. Det harmonerer meget lidt med vores fælles samfundsvirkelighed, som politikerne skal handle på. Elo Nielsen udtrykker det meget præcist til sidst i sit indlæg: "Vi skal som politikere lytte og lade os påvirke, men herefter skal vi turde træffe de rigtige beslutninger til gavn for helheden og for borgerne i Viborg kommune".

Og efter min mening træffer man ikke de rigtige beslutninger alene på baggrund af underskriftindsamlinger fra protesterende borgere og dyngevis af udokumenterede påstande. Jeg er 100% enig i klima- og miljøudvalgets beslutning. Med en VVM-undersøgelse sikrer politikerne sig bedst muligt i beslutningsprocessen. Vindmøllemodstanderes moralske kompas er upålideligt.

Politik. Vindmøllemodstanderes moralske kompas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce