Politikere må selvfølgelig snakke med hvem som helst


Politikere må selvfølgelig snakke med hvem som helst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Egentlig burde det være så enkelt og ligetil. Men de seneste dages debat om statsministerens kontakter til kvotekonger har alligevel efterladt et ret mudret billede. Må landets statsminister ikke mødes med hvem som helst? Skal han virkelig sidde indespærret i sin glasklokke på Christiansborg for at undgå at regeringens politik bliver påvirket af særinteresser?

Svaret er enkelt: Selvfølgelig må statsministeren mødes med hvem som helst! Han har faktisk pligt til at snakke med mennesker af alle slags. Det er en del af jobbet. Ligesom alle andre politikere bør han være i dialog med så mange befolkningsgrupper som muligt. Forklare sine holdninger og lytte til synspunkter. Og gerne lade sig selv og sin politik påvirke af de indtryk og erfaringer, som han samler op. Alt andet ville være uforsvarligt. For så vidt må han også gerne få personlige venner undervejs.

Men når tusindkronesedlerne begynder at skifte hænder, så bliver det suspekt. Når politikere tager imod betaling for at lægge øre til, så er der god grund til bekymring. Det gælder uanset om det er landets statsminister eller den socialdemokratiske partitop, der lader sig betale. Måske kan der godt træffes foranstaltninger, så pengestrømmen ikke er ulovlig. Der kan oprettes fonde eller erhvervsklubber, eller hvad ved jeg.

Men ikke desto mindre får det betydning for, hvem jeg vil stemme på, når den tid kommer. Jeg stemmer gerne på en politiker, som rejser land og rige rundt for at blive klogere på, hvad der rører sig. Men jeg vil ikke stemme på en, som forventer en modydelse for at lytte til vælgerne - uanset hvordan pengestrømmen så bliver dirigeret hen i nærheden af politikeren.

–––––––––-

––––––

Sognepræst Niels-Peter Lund Jacobsen Kirkegade 14, Rødding

Politikere må selvfølgelig snakke med hvem som helst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce