Politisk arvegods og ghettoerne


Politisk arvegods og ghettoerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Regeringen lancerede i sidste uge sin ghettopakke, der har som mål at opløse alle ghettodannelser indenfor en årrække. Ingen kan være uenig i, at vi skal ghettodannelserne til livs, men et indgreb som dette, der berører befolkningens fundamentale rettigheder, stiller også spørgsmålstegn ved politikernes grundholdninger.

F.eks. troede jeg, at alle var lige for loven, men det gælder ikke kriminelle i ghettoområder, hvor der er dobbelt op på straffen. Og ikke nok med det: Som konsekvens af en ny databeskyttelseslov ønsker regeringen at indføre en systematisk overvågning med uddeling af point til samtlige børnefamilier i Danmark. Det betyder bl.a. at du bliver registreret, hvis du glemmer en aftale hos dit barns skoletandlæge. Formålet er at opspore udsatte børn. "Målet helliger midlet?".

Ghettopakken er som bekendt fremsat af en borgerlig regering, så det er måske værd at erindre om regeringspartiernes politiske baggrund:

Støver vi Gyldendals leksikon fra 2002 af, står der bl.a. under Det konservative Folkeparti: "Det ser det som sin opgave, at samle middelstanden......med mærkesager som et stærkt nationalt forsvar og betoningen af et frit samfund".

Bladrer man videre, finder man under liberalisme (Venstre og Liberal Alliances politiske udgangspunkt) følgende citat: "Liberalisme, politisk anskuelse, der betoner individets frihed i forhold til staten".

Jeg spørger bare, om det er værd at udfordre grundlæggende rettigheder og privatlivets fred og ikke mindst politisk arvegods i jagten på ghettodannelse og udsatte børn?

Politisk arvegods og ghettoerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce