Studiepladser på agendaen i Business Region Aarhus!


Studiepladser på agendaen i Business Region Aarhus!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: 80% af de videregående studiepladser er placeret i de fire største byer. Det er helt skævt!

Jeg stiller op til Viborg Byråd med en ambition om, at vi skal tiltrække flere studiepladser til vores kommune. Vi skal strategisk gå efter de uddannelser, hvor vi har et arbejdsmarkedet, som matcher uddannelserne. Det vil sikre erhvervslivet bedre adgang til veluddannet arbejdskraft, og det vil give de studerende mulighed for studiejob samt karrierer efterfølgende. Desuden rækker SU-en længere her end i Aarhus.

Desværre stritter universiteterne og storbyerne imod. Den gode forskning og de bedste studerende udklækkes kun fra de gamle institutioner, er deres argument. Sikke noget sludder! Der foregår forskning af højeste international standard i Foulum og hvem vil påstå, at de ingeniører, der uddannes i f.eks. Sønderborg, ikke kan bruges?

Viborg Kommune er medlem af Business Region Aarhus. Skal vi fortsat være medlem der, skal det være andet end en aarhusiansk fanklub. Konkret mener jeg, at der skal udarbejdes en agenda for, hvilke uddannelser der kan flyttes til vores kommune, og hvornår det skal ske. Samtidig bør vi benytte lejligheden til at overveje, om uddannelserne skal moderniseres. 

Lad mig tage en konkret eksempel. Vi har et hav af juridiske arbejdspladser. Vi uddanner ikke en eneste jurist selv. Lad os begynde på det! Tænk hvilke synergier, der vil kunne skabes med bl.a. Nævnenes Hus. Samtidig vil det være oplagt at nytænke uddannelsen og kombinerer den med digitalisering/programmering, som bliver relevant i den branche fremadrettet.  

Gør Viborg klar til fremtiden. Flyt uddannelser til vores kommune.

 

 

Studiepladser på agendaen i Business Region Aarhus!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce