Trafik. Vedhæng og motorveje


Trafik. Vedhæng og motorveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ellen Frydendal, Batum Hedevej 3, 8830 Tjele
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: Erland Aarup skriver den 23. januar i avisen om min mand og mig og vores deltagelse i motorvejsdebatten.

Erland Aarup skriver, at vi har tid til refleksion over verdens gang med udgangspunkt i vores engagement i Danmarks Naturfredningsforening. Senere titulerer han os som "Jens Frydendal og konen", og endelig skriver Erland Aarup, at "naturen fylder meget, nærmest alt for meget" hos os.

Erland Aarup antager, at når min mand er engageret i Danmarks Naturfredningsforening, så er jeg som kone også engageret. Det er ikke tilfældet. Jeg har aldrig været medlem af denne forening, og det med natur overlader jeg trygt til min mand. Det burde ikke være nødvendigt, men jeg er øjensynligt nødt til at slå fast, at på trods af at jeg er kvinde og gift - i øvrigt med en rar mand - så har jeg faktisk mit eget udgangspunkt for at blande mig i debatter her i avisen.

Mit udgangspunkt er det internationale. Jeg er vokset op i Jerusalem, København og i Zambia i Afrika. Ved middagsbordet blev der tit snakket om andre folkeslag og international politik. Ofte havde vi fremmede på besøg i vores hjem.

Som voksen bosatte min mand og jeg os i Tjele. Her blandede jeg mig i kommunalpolitik. Senere bød livet på begivenheder, der betød, at det sociale område og boligpolitikken i Viborg Kommune også fik min interesse.

Det er bl.a. kommet til udtryk gennem læserbreve til avisen om Sydafrika, flygtninge, almene boliger og motorveje.

Under et besøg hos min barndomsveninde i Los Angeles har jeg oplevet, hvordan denne by er spundet ind i et net af motorveje. Nogle af vejene er med 10-12 spor. Alligevel sidder folk i kø i kilometervis hver dag.

Hver gang man opgraderer motorvejsnettet for at løsne op for trafikpropper, stiger trafikken, og få år efter er vejene igen tilsandede med biler. Det er ikke i Los Angeles, man har fundet løsningen på trafikproblemer.

Det er en af mine indfaldsvinkler til at deltage i motorvejsdebatten.

En anden indfaldsvinkel er mine børn og eventuelle børnebørn. Jeg vil gerne overlade dem en klode, som er til at leve på. Derfor er vi nødt til at tage klimaforandringerne alvorligt. En udvidelse af motorvejsnettet er et skridt i den forkerte retning. I stedet for at fortsætte i den gale retning skal vi finde andre mere intelligente måder at løse trafikproblemer på.

At gifte kvinder kan have deres egne tilgange til debatter burde være en selvfølge i dagens Danmark. Vi er selvstændige mennesker med egne erfaringer og meninger.

Vedhæng til ægtefæller hører fortiden til - det gør anlæg af motorveje også.

Trafik. Vedhæng og motorveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce