Udviklingshæmmede. De er overladt til sig selv, pizza cola og chips


Udviklingshæmmede. De er overladt til sig selv, pizza cola og chips

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Social- og sundhedsudvalgets beslutning om afholdelse af borgermøder er et rigtig fint initiativ.

Formand for udvalget, Åse Kubel Høeg, udtrykker forleden i avisen bekymring vedrørende særligt de udviklingshæmmede/handicappedes sundhedstilstand, herunder deres markante overvægtsproblemer med risiko for udvikling af diabetes.

Jeg deler til fulde denne bekymring. Mange udviklingshæmmede er markant overvægtige. At særligt udviklingshæmmede er overvægtige er næppe begrundet i genetik, arvelighed eller lignende. Udviklingshæmmede ved diverse af kommunens bosteder er gennem de seneste år, i stigende grad blevet overladt til sig selv.

Særligt i weekends er personalestøtte/tilstedeværelse reduceret til et minimum.

Vore udviklingshæmmede medborgere har ikke, som den øvrige befolkning, samme mulighed for at adsprede sig med litteratur, deltage i foreningsliv, deltage i diverse kulturelle arrangementer etc..

I weekends og fritiden i øvrigt er det således meget forståeligt at mange udviklingshæmmede fordriver tiden foran tv med Chips og Cola.

De nuværende afmålte ressourcer giver ikke personalet mulighed for løbende at fastholde råd og vejledning vedr. sund livsstil. De afmålte visiterede ressourcer tillader fortrinsvis støtte til de mest nødvendige målbare opgaver i borgerens bolig.

Begreber som fællestid med tilstedeværelse af pædagogisk personale er stort set ikke eksisterende længere.

Tidligere var det sædvane at der på bostederne var støtte til tilberedning af sunde næringsrige måltider ugen igennem. Desværre er denne praksis i nogen grad erstattet med tilberedt mad udefra, ligesom nemme løsninger som pizzaer ofte er forekommende.

Var der i højere grad kvalificeret personale til stede hos de udviklingshæmmede medborgere, ville muligheden for at implementere sundhedsfremmende foranstaltninger i højere grad være til stede.

Det er mit håb, at social-og sundhedsudvalget anerkender denne årsagssammenhæng.

Udviklingshæmmede. De er overladt til sig selv, pizza cola og chips

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce